Tensiuni în echipa de Fed Cup a României. Sorana Cîrstea, deranjată de insistenţele jurnaliştilor cu privire la absenţa lui Halep, a spus că România nu stă în Simona Halep şi că sunt foarte multe jucătoare valoroase în lot.

Sorana Cîrstea  a făcut marţi, o serie de declaraţii cu bătaie lungă, pe Aeroportul Otopeni, la plecarea spre Cluj-Napoca, locul de disputare al meciului de Fed Cup România – Canada.

Cîrstea susţine că România întruneşte toate calităţile pentru a se lupta de la egal la egal cu puterile lumii şi consideră că naţionala se poate exprima la un înalt nivel şi fără Simona Halep.

„România poate face trei echipe de Fed Cup, România nu stă în Simona Halep, avem destule jucătoare şi cred că ar trebui să jucăm cu echipa pe care o avem. Toată lumea spune că putem face trei echipe de Grupă Mondială la Fed Cup, ceea ce e incredibil. Cred că ne-am tras una pe alta, iar în momentul ăsta tenisul feminin românesc trece printr-o perioadă excelentă şi va continua. Nu am avut niciodată în istoria tenisului românesc atâtea fete în TOP 100 WTA şi de o valoare aşa de bună. Nu ştiu de ce tenisul merge aşa de bine dintr-o dată!? Pentru că, am spus, nu ne-a ajutat nimeni! Ne-am tras una pe alta! Pot să zic că România are noroc pentru că nu a făcut prea multe pentru noi”, a precizat Sorana.

Simona Halep a transmis un mesaj pentru fani și a explicat de ce a hotărât să nu joace. Însă, numărul doi mondial va fi totuși în tribune la Cluj pentru a le susține pe jucătoare.

Dupa ce am petrecut această săptămână odihnindu-mă și încercând să mă refac după accidentarea de la Australian Open, din păcate refacerea nu este completăca eu să pot juca în acest weekend la Cupa Federației. Echipa e pe primul loc și e mult mai important ca în echipă să fie 4 jucătoare sănătoase gata pentru meciuri, așa ca l-am informat pe căpitanul echipei, pe Florin Segărceanu, să mă înlocuiască cu cineva apt 100% pentru joc. Îmi pare rău pentru că nu pot să joc pentru România deși e foarte important pentru mine, dar voi fi în tribune la Cluj pentru a le încuraja pe fete și a fi alături de echipă la acest meci important”, a fost mesajul Simonei Halep postat pe Facebook.