Sorana Cîrstea a fost eliminată în mod incredibil, marţi, în primul tur la BRD Bucharest Open 2019, de către o jucătoare din afara top 200 mondial. Jaqueline Cristian, posesoare a unui Wild Card, a reuşit să o trimită acasă pe favorita numărul cinci a turneului WTA, găzduit de Arenele BNR din Capitală.

Jaqueline Cristian a produs marea surpriză a turneului de la Bucureşti. S-a impus în trei seturi în faţa Soranei Cîrstea, scor 6-4, 4-6, 6-4 şi are mari şanse să intre în premieră în Top 200 mondial.

A fost cea mai mare victorie a cariarei pentru Jaqueline, în vârstă de doar 21 de ani. Aceasta este a doua victorie a carierei pe un tablou principal al unui turneu WTA pentru Cristian, prima fiind obținută în urmă cu doi ani, tot la București, în fața Katerynei Kozlova.

În optimi de finală Jaqueline se va întâlni cu Elena Rybakina, care a trecut ieri, în două seturi, 7-5, 7-6, de Paula Badosa.

Jaqueline Cristian şi-a asigurat un cec în valoare de 3,310 dolari  şi 30 de puncte WTA pentru accederea în turul doi la BRD Bucharest Open 2019.