Sorana Cîrstea s-a oprit în optimi de finală la Australian Open 2017. Românca a făcut un meci execrabil, nu a jucat efectiv nimic, a servit catastrofal şi a făcut multe greşeli neforţate.

Sorana Cîrstea a jucat foarte slab în primul set pe care l-a pierdut cu 2-6 după doar 25 de minute de joc cu iberica Garbine Muguruza, favorită numărul şapte la Australian Open 2017.

Românca a început să joace mai bine în debutul setului doi unde a şi obţinut o minge de break la scorul de 1-0, însă a ratat-o. După care, românca şi-a pierdut serviciul deşi a condus cu 40-0.

Iberica a defilat şi în setul doi pe care ş-a câştigat cu 6-3 şi s-a calificat în sferturi de finală după doar o oră şi 5 minute de joc cu românca.

Şi Horia Tecău și Florin Mergea au părăsit competiţia de la Australian Open, în optimi de finală în proba de dublu masculin.

Tecău și Jean-Julien Rojer, capi de serie numărul 11, au fost învinși cu 7-6 (7/5), 7-6 (7/5) de cuplul australian Marc Polmans/Andrew Whittington, după o oră și 43 minute de joc.

Florin Mergea și britanicul Dominic Inglot, capi de serie numărul 16, s-au înclinat la rândul lor în trei seturi, 2-6, 7-5, 6-2, în fața principalilor favoriți ai probei de dublu de la Melbourne, francezii Nicolas Mahut și Pierre-Hugues Herbert, la capătul unui meci care a durat 2 ore și 2 minute.