Lucrul de acasă începe să își arate limitele, iar 52% dintre angajați ar prefera ca ședințele online să fie înlocuite de întâlniri în persoană, arată un sondaj inițiat în luna aprilie de Genesis Property, în rândul a 1.307 de respondenți din toată țara. Mai mult decât atât, 40,3% dintre respondenți deja preferă să participe la ședințele online tot de la birou, potrivit aceluiași studiu.

“Suntem mereu atenți la schimbările din piața muncii, iar rezultatele studiului nostru cel mai recent arată că angajații sunt tot mai deschiși să socializeze, să interacționeze și să lucreze eficient în birou, având întâlniri față în față. Mulți angajați ar prefera să vină mai des la birou pentru a separa mai bine viața personală de timpul petrecut la serviciu, ceea ce a fost dificil în ultimii ani lucrând de acasă”, declară Marcela Stancu, Community Manager, Genesis Property.

Dacă 53% dintre angajați participă la ședințele online de acasă și 40,3% preferă biroul, peste 4% spun că au intrat în întâlniri online din grădină sau de afară, 1,3% din cafenele, 0,8% din biblioteci și 0.5% chiar din cantine.

Aproape un sfert dintre respondenți petrec între două și opt ore în ședințe online în fiecare săptămână, 7,2% alocă între opt și 12 ore acestui tip de întâlniri online, iar 5,6% sunt blocați în astfel de ședințe mai bine de 12 ore, în fiecare săptămână.

“Rezultatele sondajului au mai relevat un aspect care combină riscul cu scăderea eficienței – mai mult de un sfert dintre angajați recunosc că participă la întâlniri online din mașină sau în timp ce călătoresc cu mijloacele de transport în comun. Pentru a rezolva toate aceste provocări și nevoi, ne concentrăm asupra dezvoltării conceptului YUNITY Park, care se aliniază cu tendințele actuale de lucru și cu noile preferințe ale angajaților”, adăugă Marcela Stancu.

Angajații ar veni mai des la birou pentru a separa viața de acasă de muncă (37.5%), un plus de socializare (31%), mai multă eficiență (21.5%), lucru neîntrerupt (6%) și mai puține ședințe online (4%).

Sondajul Genesis Property despre starea de bine la locul de muncă a fost desfășurat, la nivel național, prin platforma iVox, pe un eșantion total de 1.307 utilizatori de internet din România. Circa 52% dintre participanți sunt de sex feminin, iar peste 42% au un venit net mai mare de 4.000 de lei.

__________

Despre Genesis Property

Genesis Property este unul dintre cei mai importanți proprietari, dezvoltatori și operatori de clădiri de birouri clasa A din România, cu o experiență de aproape 20 de ani în industria imobiliară și primul grup imobiliar din țară care a devenit semnatar și susține promovarea celor 10 Principii ale Pactului Global al Națiunilor Unite (UN Global Compact) privind drepturile omului, munca, lupta împotriva schimbărilor climatice și protecția mediului. Compania deține și administrează YUNITY Park și West Gate Business District cu peste 150.000 de metri pătrați de spații de birouri ocupate de companii importante precum HP, Accenture, Societe Generale, Citibank, Ericsson, Garanti BBVA, Infineon, Luxoft, Yokogawa, Siemens și Alpha Bank, unde lucrează peste 15.000 de angajați.

În 2020, Genesis Property a inițiat IMMUNE Building Standard™, un standard global inovator, care certifică reziliența clădirilor la amenințări pentru sănătate cum este pandemia de Covid-19. Prin IMMUNE™, compania își propune să contribuie sustenabil la crearea clădirilor sănătoase ale viitorului.

Genesis Property și-a luat angajamentul de a-și adapta strategia de investiții și operațională astfel încât să contribuie din plin la susținerea obiectivelor majore ale Comisiei Europene, asumate prin Acordul Ecologic European, de reducere cu 55% a emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2030 și atingerea neutralității climatice până în 2050.

Genesis Property este, de asemenea, dezvoltatorul primului campus studențesc privat din România, West Gate Studios, și al unității de cazare de 4 stele Studio One Accommodation Suites.

GenesisProperty.net / LinkedIn/GenesisProperty