Românii nu s-au învățat minte. Degeaba au protestat masiv împotriva PSD din cauza Ordonanței 13, majoritatea românilor tot cu PSD ar vota dacă duminică ar fi alegeri parlamentare. Primarul General al Capitalei, Gabriela Vrânceanu firea este cotată drept cel mai de încredere politician din România, iar 44% dintre români ar vota-o în funcția de Președinte al României.

Klaus Iohannis are un concurent redutabil pentru alegerile prezidențiale din 2019. Gabi Firea l-ar învinge pe Iohannis, în turul doi la prezidențiale, relevă un sondaj realizat de Avangarde.

Conform sondajului, dacă duminica viitoare am avea alegeri 44% ar vota cu PSD, 24% cu PNL, în timp ce USR ar capitaliza 12%. De asemenea, ALDE urcă ușor și ajunge la 8%, UDMR își păstrează procentul de 5%, iar marea surpriză vine din partea PMP-ului lui Traian Băsescu, care nu ar mai intra în Parlament pentru că ar obține doar 3%.

La capitolul încredere în personalități politice, Gabriela Firea este de departe pe primul loc cu 59%. Surpriza este generată de premierul Sorin Grindeanu care a ajuns la 48% grad de încredere favorabilă, cu un procent peste Klaus Iohannis, care se află la 47%.

Pe locul patru se află Călin Popescu Tăriceanu cu 44%, urmat de Victor Ponta cu 39%. Interesant este faptul că Dacian Cioloș are un grad de încredere destul de ridicat de 35%, ceea ce arată că are potențial cu noua mișcare politică pe care o pregătește.

Din 2019, se pare că vom avea o femeie în funcția de Președinte al României.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, Gabriela Firea ar obține 44%, în timp ce Klaus Iohannis doar 40%.