În vremuri moderne, românii caută soluții moderne. În sectorul mobilei se remarcă preferința pentru design cu un concept aparte. Totodată pentru că spațiul nu este foarte generos de fiecare dată, producătorii de mobilă au găsit și soluții potrivite. Mobilierul funcțional, practic, un concept inovator ce combină clasicul cu modernul este ceea ce tot mai mulți caută la ora actuală.

Colţarele, preferate în livinguri

Sufrageriile nu mai sunt cum erau cândva. Acum spațiul este cât  mai aerisit și deloc aglomerat de decorațiuni. Ca soluție practică pentru a dispune și de confort, dar și de un extra pat în caz de nevoie, gama de coltare extensibile pentru living a devenit o idee tot mai populară. Livingul este pentru oaspeți, așadar de ce nu ar fi și camera destinată acestora, cu un pat generos ca spațiu, dacă este nevoie? Aceasta este tendința celor care locuiesc la apartament și nu au un număr prea mare de camere.

Colțarul este piesă de mobilier practică și pentru că poate acoperi zona de colț a camerei, înainte destul de dificil de explorat. În funcție de preferințele fiecăruia, brațul colţarului se poate monta pe laterala stângă sau dreaptă, permițând așadar versatilitate în amplasare.

Dacă dispune și de depozitare, ladă, cu atât mai bine. Cele cu arcuri rămân în topul preferințelor întrucât au durabilitate față de burete sau alte opțiuni. Iar în ceea ce privește finisajul, textura se pot folosi diverse materiale și culori, în funcție de preferințe. Avantaj au cei care fac la comandă, alegând astfel în funcție de propunerile producătorului, dar ținând cont și de ce anume se potrivește cel mai bine locului unde va fi amplasat colțarul.

Pro: design unitar, zona de relaxare extinsă ce în unele cazuri  nu mai are nevoie de completări precum fotoliile, deci o singură investiție este făcută.

Masa extensibilă

Fie vorba de living sau bucătărie, orice casă are nevoie de o masă. Din nou o schimbare de tendinţe se observă. Dacă în trecut masa era piesă centrală în astfel de camere, acum este pur necesară și doar completează cadrul, nimic mai mult. Propunerile moderne vizează soluția extensibilă. Cu alte cuvinte nu trebuie să ocupe prea mult spațiu, când nu este cazul.

La acest capitol de asemenea se are în vedere nevoia de diversitate astfel încât se vor găsi cu ușurință în magazinele de profil masă extensibilă pentru bucătărie sau cea pentru cafea.

Mobilier compact

Păstrând același principiu, multe dintre piesele de mobilier utilizate de românii moderni au un design minimalist și detalii pe măsură. Spre exemplu, lipsa mânerelor este una dintre acele idei ce surprind. Chiar dacă la început pare că nu vă imaginați o altfel de abordare practică de a deschide un dulap, iată că se poate. Deschideri diferite, în  unghiuri diferite, sisteme de amortizare, deschidere prin glisare – sunt alte câteva idei de pus în practică.

Living-urile în mod special sunt marcate de prezența pilonilor, de corpuri suspendate, zone aerisite. Pentru a crea efectul de spațiu mărit se poate opta pentru combinații de materiale, spre exemplu cu sticlă, dar oglinda poate fi și ea element vedetă – cel mai ușor se integrează pe ușile de dulapuri, la dressing sau la cuiere.

Cât despre bucătării, aici creativitatea ar trebui să scoată la iveală noi soluții privind depozitarea și modul în  care tot ce este necesar într-o bucătărie se poate integra în mobilier, încorpora estetic. Prize ascunse, ce ies de sub blat doar la nevoie, dulapuri de colț, compartimentare ingenioasă-  sunt numai câteva dintre idei.

Stil modern și de calitate

Indiferent de ceea ce se schimbă în materie de tendințe, publicul consumator își dorește și un stil modern, la preț atractiv, calitate absolută. Selecția producătorului este un pas important așadar. Primobila, spre exemplu, comercializează piese de mobilier ce se înscrie în tendințele moderne. Un alt câștig este calitatea, precum și detaliile elegante, rafinate.

Pentru că o canapea sau masă de cafea sunt piese și de decor care atrag atenția imediat, este de la sine înțeles că pretențiile în selecția acestora sunt foarte mari. Primobila vine cu soluții pentru cei interesați. Gama de opțiuni este una selectivă, cu opțiuni ce nu se găsesc în orice magazin. Câștigă așadar publicul de partea sa și prin nota de originalitate.