Cu multiple utilizări în societatea actuală, lemnul este un aliat de bază al omului, grație unor caracteristici precum durabilitatea și estetica sa, dar nu numai. Cu ajutorul tratamentelor potrivite, acesta poate face față cu succes unor factori care în mod normal i-ar afecta integritatea. Structurile din lemn și elementele incorporate în interiorul locuințelor sau a spațiilor diverse intră în rândul celor care au nevoie de o astfel de atenție.

Cu experiență în oferirea de soluții privind tratarea lemnului, dar și în furnizarea de ferestre mansardă, scari pod, ferestre acoperiș terasă și altele, Deposib.ro propune celor interesați o gamă extinsă privind tratamentele pentru lemn ce promit eficiență – produse de Bochemit. Acestea se aplică în funcție de situație, de problema identificată.

Soluțiile Bochemit pentru tratarea lemnului

Pe deposib.ro sunt disponibile tratamente diverse ale lemnului – ignifugare, antimucegai, de prevenție sau eliminare a insectelor (carii lemn), protecția la apă, raze UV, ciuperci etc. Opțiunile constau în tratamente lemn profesionale recunoscute, importate din Cehia de la producător.

  • Bochemit Antiflash Ignifug

Pentru că riscul de incendii este în creștere, soluția preventivă marca Bochemit este o necesitate actuală. Este vorba despre un lichid concentrat care are scopul de a reduce reacția lemnului la foc, totodată având efect preventiv insecticid – contra ciupercilor și a insectelor dăunatoare.

Cum acționează tratamentul? – prin diminuarea inflamabilității materialului, o viteză redusă de ardere și risc mai mic de propagare a flăcării. Are în compoziție substanțe active care se degajă pe suprafața tratată, împiedicând producerea de amestecuri inflamabile și combustibile.

  • Bochemit Antimucegai

Acest preparat lichid cu aplicare ușoară are ca scop îndepărtarea mucegaiului, valabil și în zonele mai greu accesibile. Acționează antibacterian, dezinfectant și efectele sale sunt imediat vizibile. Se recomandă în tratarea mucegaiului, a algelor, fungilor fibroși microscopici, lichenilor etc.

Favorizează restaurarea rapidă a aspectului acestuia, totodată a oricărui element din lemn, înnegrit de mucegai.

  • Bochemit Bluestop M Protecție

Lichidul este concentrat de substanțe care asigură protecția temporară a lemnului proaspăt debitat, pentru a nu se albăstri, respectiv pentru a nu mucegăi atunci când este depozitat pentru scurtă durată, dar nici în timpul transporturilor, respectiv până când va fi supus unui nou proces de prelucrare.

  • Bochemit Estetik

Este vorba despre un agent de impregnare a lemnului, cu aplicare în doi pași. Primul presupune aplicarea unui produs cu rol de tratare a lemnului, ca Optimal Forte sau QB Profi (ideal pentru tratarea preventivă a lemnului de construcții mai ales), de asemenea marca Bochemit, iar al doilea produsul propriu zis, cu scop de decorare și finisare a lemnului de interior/ exterior.

Din lista avantajelor de menționat sunt: protecția UV, rezistență excelentă la contactul cu apa, protecție contra exfolierii și crăpăturilor.

  • Bochemit Forte Profi

Substanța are rolul de a proteja preventiv lemnul, a celui în contact cu pământul, de acțiunea negativă a insectelor și a ciupercilor, fiind pretabil la impregnare în vid-presiune și neextractibil cu apa.

Referitor la metode de impregnare prezentată, aceasta prezintă stabilitate chimică, elimină riscul de descompunere a lemnului și nu are capcitate corozivă în cazul oțelului structural convențional.

  • Bochemit Opti F Protecție

Este un concentrat insecticid și fungicid lichid, care protejează preventiv lemnul contra ciupercilor, a mucegaiului, insectelor diverse. Nu se spală ușor odată ce a fost aplicat pe lemn, deci este o măsură eficientă de protecție. Este ideal pentru podele, șarpante, garduri, pergole – deci atât pentru interior, cât și pentru exterior.

Se recomandă pentru impregnarea de suprafață a construcțiilor din lemn, a cherestelei, reconstrucțiilor interiorare, în lupta cu insecte și ciuperci dăunatoare. În faza de post uscare a acestuia poate fi realizat orice finisaj de acoperire.

  • Bochemit Plus I

Acolo unde se dorește eradicarea insectelor dăunătoare, indiferent care ar fi stadiul de dezvoltare în care se află, acest preparat lichid de tip insecticid este recomandarea specialiștilor Deposib.ro. Lemnul atacat de insecte adulte poate fi tratat cu Bochemit Plus I, dar totodată produsul se poate folosi și cu rol preventiv.

Bochemit Plus I este folosit pentru eradicarea tuturor insectelor dăunătoare lemnului, în special carii de lemn și cărăbușii de lemn. Este eficient pentru combaterea insectelor aflate în toate stadiile de dezvoltare și anume: oua, larve, nimfe și insecte adulte.

 

Toate produsele Bochemit regăsite în portofoliul magazinului online Deposib sunt testate conform standardelor tehnice europene (vezi pe site lista lor) și constituie produse realizate în sistem de management al calității, potrivit ISO 9001 și 14001.