Şoferiţa ucigaşă care a luat viaţa a două copile în cartierul Andronache din Bucureşti, a fost protejată de poliţişti şi procurorul de caz. Aceasta a fost lăsată în libertate pe motiv că ar fi fost bătută de localnici şi că era traumatizată după producerea accidentului. Mai mult de atât, a primit adeverinţă că poate circula 15 zile cu maşina. Abia azi, după ce localnicii din Andronache au ieşit în stradă, revoltaţi de decizia anchetatorilor de a o cercea în stare de libertate, procurorul de caz a acceptat să o reţină pe şoferiţă pentru 24 de ore.

În România,  legea se aplică doar la presiune publică, în funcţie de caz, nu în funcţie de ce prevede legea.

După trei ore de audieri, femeia a fost lăsată în libertate fiind cercetată pentru ucidere din culpă. Potrivit unor surse, procurorul a motivat cercetarea în libertate a şoferiţei prin rănile pe care aceasta le-a suferit în urma bătăii încasate şi a stării de şoc pe care aceasta o avea.

Procurorul a considerat că starea şoferiţei era îndeajuns de dificilă, astfel că nu a fost nevoie de luarea vreunei măsuri preventive.

Abia la două zile de când a luat viaţa celor două copile, şoferiţa ucigaşă a fost reţinută de anchetatori. Şi asta doar pentru că localnicii din cartierul Andornache s-au revoltat şi au ieşit în stradă.

„În baza probatorului administrat, polițiștii Brigăzii Rutiere au dispus masura reținerii pentru 24h față de conducătoarea auto, urmând ca aceasta să fie prezentată unității de parchet competente cu propunerea de a se dispune masura arestului preventiv. Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și conducere sub influența alcoolului”, spun poliţiştii din Capitală.

Şoferiţa a spus, în declaraţia dată în faţa anchetatorilor, ce s-a întâmplat înainte de impactul fatal, care le-a spulberat pe cele două fete aflate pe trotuar.

„Când am ajuns la volanul maşinii, mi-am tras scaunul, mi-am pus centura, m-am asigurat şi am plecat de pe strada Fructelor nr. 4 împreună cu soţul meu, care era în dreapta mea. În momentul în care m-am apropiat de capătul străzii unde trebuia să fac dreapta, am avut un acces de strănut şi am strănutat de 3-4 ori la rând, am vrut să frânez dar am apăsat pedala greşită, m-am blocat, nu am ştiut ce să fac. Peste drum de stradă, adică vis-a-vis, erau nişte copii care stăteau jos pe bordură, împreună cu alte persoane mature. Maşina a lovit bordura, a intrat în persoanele de pe bordură şi s-a oprit în gard. Au sărit airbag-urile şi imediat ne-au scos alte persoane din maşină şi au început să ne bată„, a scris femeia în declaraţie, potrivit Antena 3.

Potrivit unor surse de la Institutul de Medicină Legală, femeia avea o alcoolemie de 0,60 mg/l alcool pur în sânge. Limita de la care consumul de băuturi alcoolice la volan reprezintă infracţiune este de 0,80 mg/l alcool pur în sânge.

Şoferița în vârstă de 56 de ani le-ar fi spus anchetatorilor că a încurcat frâna cu accelerația. Ea riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 10 ani.