Stelian Tănase, încă președinte director general al TVR, face o propunere șocantă. Vrea să închidă Televiziunea Română și să o mute pe un câmp în afara capitalei, pe motiv că actualul sediu este ”COMUNIST”.
Stelian Tănase i-a pus gând rău Televiziunii Române. Soluția lui Stelică de a scoate Televiziunea Română din colapsul financiar în care s-a adâncit și în mandatul lui, este să o închidă pe cea actuală și să construiască alta de la zero, pe un câmp din afara Bucureștiului.

„Trebuie să deschidem un nou TVR, activele să le trecem acolo, datoria să treacă la bugetul public şi să construim o televiziune ca în anul 2015, secolul 21 (…) Se simte că această televiziune vine din comunism (…) Turnul acela pe care îl vedeţi (turnul TVR, n.r.) e mai rău decât Casa Scânteii (…) Trebuie construită în aer liber, pe câmp, lângă Bucureşti, o nouă televiziune, un nou sediu, o nouă lege (…) Nu vreau să o închid, dar soluţia mai viabilă din punct de vedere managerial este să construim una nouă”, consideră Tănase.

Anunțul a fost făcut joi seară la TVR 1, și vine în contextul în care FISCUL a deblocat conturile TVR, întrucât a fost plătită datoria de 10,3 miliarde de lei vechi către bugetul de stat.

În acest moment, datoria fiscală totală se ridică la aproximativ 457 de milioane de lei.

Stelian Tănase reia defapt o variantă de ”salvare” a TVR, vehiculată încă din 2012, prin care se dorește în realitate dărmarea actualului sediu din Calea Dorobanților și construirea unui nou corp de clădiri în Pipera.

Miza? Terenul de pe Calea Dorobanților unde se află amplasată Televiziunea Română, simbol al Revoluției din 1989, este râvnit de foarte mulți samsari imobiliari.

Cu banii obținuți de pe vânzarea terenului și a clădirilor de pe Dorobanți, vor să construiască un nou sediu al Televiziunii Române, în câmp, în Pipera. Adică să izoleze și mai mult Televiziunea Română și să o desființeze definitiv.

În şedinţele din 21, respectiv 28 iulie Consiliul de Administrație al TVR a decis  închiderea, de la 1 august, a postului TVR News; comasarea Direcţiei Ştiri cu Departamentul Emisiuni şi Ştiri Sportive, în vederea diminuării posturilor de conducere; reducerea drastică a deplasărilor şi a altor activităţi generatoare de costuri; reducerea temporară a activităţii pentru perioada 1 august – 31 decembrie 2015; iniţierea consultărilor cu sindicatele cu privire la restructrurarea şi reducerea de personal; diminuarea, până la 70-75%, a sumei aferente contractelor de prestări servicii, de muncă pe perioadă determinată şi celor privind cumulul de salarii cu pensii; reducerea cu 20% în medie lunară a drepturilor de autor şi a drepturilor conexe; neangajarea producţiei unor emisiuni generatoare de costuri mari; reducerea cheltuielilor curente; atragerea de finanţări şi participări în servicii pentru derularea unor proiecte editoriale; renegocierea unor contracte comerciale.

Consiliul de Administraţie al TVR a hotărât, marţi, reducerea zilelor lucrătoare ale angajaţilor SRTv de la cinci la patru, pe săptămână, şi implicit reducerea salariilor acestora cu 20%. Ulterior, Sindicatul pentru Unitatea Salariaţilor TV din TVR (SPUSTV), sindicatul reprezentativ din SRTv, a atacat în instaţă această decizie, considerând-o ilegală.