Anca Antip, în vârstă de 29 de ani, profesor de limba română la Școala Generală din comuna Todirești, județul Vaslui, a fost bătută cu bestialitate, de către un elev, cu teva de la un calorifer. Dascălul a căzut victimă elevului pentru că i-a dat nota 5 la teză.

Agresiunea s-a produs pe 11 decembrie 2016, în apropiere de Primăria Todirești.  Copilul în vârstă de 12 ani, din clasa a VI-a, cunoscut ca fiind un elev cu grave probleme de comportament, a lovit-o cu bestialitate pe profesoară. În apărarea profesoarei au sărit cetăţenii aflaţi în zonă, elevul a fugit, profitând că afară este întuneric. Profesoara a ajuns acasă cu picioarele tumefiate, în urma examinării medico-legale, medicii recomandându-i mai multe zile de îngrijiri medicale.

„I-am spus să se oprească. Mi-a replicat: „Ce vrei, fă?” „Mă îndreptam spre domiciliu când, la un moment dat, am fost lovită în spate. M-am întors şi am recunoscut că este elevul respectiv. A continuat să mă lovească, i-am spus că nu este bine ce face şi să se oprească, însă a continuat şi mi-a replicat: Ce vrei, fă? A continuat să mă lovească până când a a intervenit o persoană care a auzit ce se întâmplă. Eu m-am refugiat în sediul primăriei. Am sunat la 112 şi am înştiinţat conducerea şcolii imediat după producerea evenientului„, a declarat profesoara Anca Antip pentru adevarul.ro

Elevul a bătut-o pe profesoară pentru că aceasta i-a dat notă mică la teza de la limba română. În luna decembrie, cu ocazia evaluării semestriale, teza elevului de 12 ani a fost notată de profesoara Anca Antip cu nota 4.50, în catalog, fiind trecută, prin rotunjire, nota 5.00. Nemulţumit de rezultat, după ce i-a fost înmânat teza, elevul a rupt lucrarea în faţa catedrei, adresând injurii profesoarei. În urma recorectării tezei, teza elevului a fost notată cu 3.70, prin rotunjire, nota finală fiind 4.00. Cum diferenţa dintre nota iniţială şi cea după recorectare este de un punct, potrivit prevederilor statului elevilor, nota din catalog urmează să fie cea stabilită după recorectare, adică 4. Recorectarea tezei a fost realizată de dascăli care nu predau la clasa elevului.

În faţa conducerii şcolii, elevul a negat că el ar fi agresat-o pe profesoara de limba română, fiind susţinut şi de mama sa.

Poliţia a declanşat o anchetă în acest caz, urmare a plângerii profesoarei, însă dată fiind vârsta minorului, acesta nu va răspunde pentru faptele sale.

După ce a trecu vacanța de iarnă, elevul a revenit la școală, la fel de agresiv față de profesori și colegi.