Elena Udrea a iscat vii controverse, după ce luni, în Camera Deputaților, a făcut un gest cu degetul la nas, gest specific mafioților. Deputatul a scris pe facebook că gestul era un mesaj pentru o persoană dragă prin care-i transmitea că totul e ok.

Elena Udrea a ales să șocheze, luni, în Camera Deputaților, unde deputații se pregăteau să supună la vot, cererile DNA, privind arestarea preventivă a protejatului lui Băsescu.

Udrea a făcut prima dată gestul cu nasul, înainte de a susține discursul de la tribuna Camerei Deputaților.

Elena Udrea a primit un SMS pe care l-a citit în banca în care se afla, după care și-a dus mâna la nas atingându-l în mod repetat şi uitându-se în jur să vadă dacă este văzută.

Udrea şi-a atins de mai multe ori nara dreaptă, ipostază în care a mai fost surprins şi interlopul Sile Cămătaru.

După ce a rostit discursul, Elena Udrea, în momentul în care a ajuns la banca unde stătea, a repetat gestul. Blonda a căutat cu privirea camera de filmat și după ce s-a uitat fix în obiectivul ei și cu calm, și-a atins nasul cu degetul după care s-a așezat din nou în bancă.

După ce televiziunile au dezbătut pe larg gestul Elenei Udrea, de-ași atinge nasul cu mâna și l-au catalogat ca fiind un gest mafiot, pri care i-ar fi transmis un mesaj lui Băsescu, blonda a postat un mesaj pe facebook în care a scris: Văd că gestul meu din Parlament în care am dus mâna la nas a creat mare vâlvă şi s-a transformat în subiect de analiză semiotică.  În realitate, e un semn pe care l-am făcut unei persoane dragi mie, căreia am vrut să-i transmit că “totul e în regulă”.

Specialiștii în interpretarea semnelor și a gesturilor umane, susțin că gestul lui Udrea este unul de amenințare și că ar fi fost adresat lui Băsescu.

Însă în era tehnologiei, Udrea alege să comunice prin semne mafiote cu cei dragi?! Cui i-a transmis acel mesaj Udrea și ce semnificație are în realitate?!