Abuzuri pe bandă rulantă la Alexandria. Doi polițiști aplică legea pumnului în oraș, bat, înjură și aplică amenzi în mod abuziv, pentru că nimeni din conducerea IPJ Teleorman nu ia măsuri. După ce au amendat pe rând, în mod abuziv pe corespondentul exclusivNEWS.ro, pentru că îi filma în timpul serviciului și pentru că a traversat strada prin loc nepermis, cei doi polițiști au recidivat. Sâmbătă noapte, Aciu Alin Ionuț și Ciucu Ștefan l-au bătut cu bestialitate pe taximetristul Valter Bartolomeu.

Sâmbătă seară, Valter Bartolomeu, aflat în timpul serviciului, a fost oprit în trafic de o mașină de poliție în care se aflau agenții Aciu Alin Ionuț și Ciucu Ștefan de la Poliția Municipală.

Taximetristul fusese informat de colegii săi că toată ziua a fost căutat prin stație de polițistul Ciucu Ștefan. Sâmbătă noapte, în jurul orei 11.45, taximetristul a fost semnalizat în trafic de polițistul Ciucu Ștefan. În mașina de poliție se afla și agentul Aciu Alin Ionuț, cel care pe 20 februarie i-a luat permisul taximetristului pe motiv că a trecut pe linia continuă.

Taximetristul, care avea o clientă, a oprit mașina și a mers la polițist să-l salute, crezând că Ciucu Ștefan vrea să vorbească cu el despre mașina de taxi pe care dorea să o cumpere de la el. La începutul lunii februarie, polițistul Ciucu i-a spus taximetristului că vrea să cumpere de la el o mașină de taxi pentru soția lui care nu are loc de muncă, întrucât el nu poate deține firmă de taxi pentru că este polițist.

Numai că agentul de poliție a început să-l înjure după care, împreună cu Aciu Alin Ionuț, l-au bătut cu pumnii și picioarele, pe motiv că taximetristul l-ar fi amenințat pe Aciu Alin Ionuț.

Taximetrist: Bună seara, te-ai gândit să vii să iei mașina de taxi?

Ciucu Ștefan: De când mă cunoști tu pe mine?…Băga-mi-aș pula în mă-ta, de când ai ajuns tu să ameninți poliția?????

Taximetrist: Despre ce vorbești Ștefane….eu nu am nimic de împărțit cu tine, ce discuții sunt astea?

Ciucu Ștefan: Te iei de colegul meu, te iei de mine….

Taximetrist: Ce s-a întâmplat în urmă cu o săptămână nu are nicio legătură, am făcut o contestație pentru că mi-a luat permisul și judecătorul va decide. Eu nu mai dau înapoi, chiar dacă mă las de taximetrie.

Ciucu Ștefan: Chiar dacă nu te lași tu, te las io….și îți demonstrez că o să și te muți din orașul ăsta.

Taximetrist: Nu prea îmi vine să cred…..

După care taximetristul a dat să plece către mașina de taxi, motiv în care polițiștii s-au dat jos și au spus: ce ai zis mă???? Și au început să-l lovească cu pumnii și picioarele peste tot și chiar i-au dat cu cătușele în cap.

”Au venit peste mine și m-au lovit cu pumnii și picioarele, mi-au dat în cap cu cătușele. Le-am spus că am un martor în mașină, după care am reușit să mă urc în taxi și am fugit cu mașina la Poliția Municipală. Femeia din taxi s-a speriat și ea și a spus că nu crede că se întâmplă așa ceva, întrebându-se că ce suntem în junglă?”, a declarat Valter Bartolomeu pentru exclusivNEWS.ro.

La Poliția Municipală, taximetristul a reclamat la ofițerul de serviciu cele întâmplate. În timp ce taximetristul discuta cu ofițerul de serviciu, Aciu Alin Ionuț și Ciucu Ștefan au sosit la sediul Poliției și au amenințat-o pe martora din taxi, încercând să o facă să nu declare nimic împotriva lor.

”Am mers la ofițerul de serviciu, am depus o notă verbală, după care, cei doi polițiști au venit în spatele meu, s-au dus la doamna care se afla în taxi în momentul agresiunii și au întrebat-o: sunteți rudă cu taximetrstul??? Ați văzut ceva???…Femeia le-a spus polițiștilor că bineînțeles că a văzut tot. Femeia le-a spus polițiștilor că nu așa se procedează, dacă aveți ceva de discutat cu el, discutați civilizat, nu să îi agresați și să îi adresați cuvinte vulgare. După care polițiștii au continuat cu intimidarea femeii întrebând-o din nou: Cum doamnă ați văzut dumneavoastră așa ceva….?!!”, a mai spus taximetristul pentru exclusivNEWS.ro.

Ofițerul de serviciu l-a chemat pe comisarul Ciurea, care i-a replicat lui Valter Bartolomeu faptul că Aciu Alin Ionuț îi spusese că l-a bătut pentru că taximetristul l-ar fi amenințat că îi dă cu bâta în cap. taximetristul neagă că l-ar fi amenințat pe polițist.

Comisarul Ciurea i-a spus taximetristului să vină luni la sediul poliției și să ”lămurească problema” și să îi spună motivul pentru care polițiștii l-au bătut.

De la poliție, taximetristul a plecat la Spitalul Județean de Urgență din Alexandria unde a primit îngrijiri medicale:Am plecat apoi la Spitalul Județean unde am făcut radiografii la cap, nas, mi s-a pus o perfuzie, și după câteva ore am fost externat.

Taximetristul a declarat pentru exclusivNEWS.ro că luni va merge la medicul legist după care va depune plângere pe numele celor doi polițiști care l-au bătut: Mâine merg la medicul legist pentru a obține un ceritfica medico-legal și apoi voi depune plângere împotriva celor doi polițiști.

Agresiunea vine la o săptămână de când Aciu Alin Ionuț i-a luat permisul taximetristului pe motiv că ar fi trecut pe linie continuă.

Pe 20 februarie, Aciu Alin Ionuț l-a oprit în trafic pe taximetrist, în jurul orei 2 dimineața, pe Strada Dunării din Alexandria, și i-a cerut actele mașinii precizând că a trecut pe linie continuă.

Taximetristul i-a replicat polițistului că a întors în intersecție și că nu a trecut pe linie continuă întrucât el se afla la 500 m distanță de el. Polițistul i-a replicat că, citez: Ce mă iei de prost….Dă-mi actele.

Taximetristul i-a dat actele și i-a spus polițistului că trebuie să plece în cursă întrucât avea client în mașină.

După ce i-a luat actele, polițistul i-a replicat: fă ce vrei.  

După ce a terminat cursa, s-a întors în același loc, dar nu l-a mai găsit pe polițist. Între timp prin zonă a trecut Ciucu Ștefan cu mașina de poliției, taximetristul l-a oprit și i-a spus de incident.

”După ce am terminat comanda, m-am întors la fața locului, dar nu mai era niciun polițist. Am oprit alt echipaj de poliție care trecea prin zonă, iar aceștia mi-au spus că nu e treaba lor. În mașină era Ciucu Ștefan care a spus așa: nu am ce să îți facă, Aciu e un dobitoc, e venit nou acum la Poliție. Cu ce ți-a dovedit el că ai trecut pe linie continuă??? El nu are cameră video pe mașină….Fă contestație!!””, a spus Valter Bartolomeu pentru exclusivNEWS.ro.

După care, taximetristul a mers la Poliția municipală după acte. Aici, surpriză, polițistul Aciu Alin Ionuț i-a dat dovadă că i-a reținut permisul, restul actelor mașinii, dar fără a-i înmâna și procesul verbal de amendă.

În momentul în care i-a cerut procesul verbal, polițistul i-a spus că o să îl primească prin poștă. Taximetristul a insistat să semneze atunci procesul verbal de contravenție, însă agentul de poliție a refuzat.

După care, la circa jumătate de oră, taximetristul l-a oprit în trafic pe polițist pe strada București și l-a întrebat politicos pe ce motiv i-a reținut permisul. În loc de răspuns, polițistul a sărit să-l bată pe taximetrist: L-am oprit în trafic pe strada București și l-am întrebat de ce mi-a reținut permisul, pe ce motiv. Mi-a replicat că ce nu știu să citesc??? Iar eu i-am spus: să-ți fie rușine. După care polițistul s-a dat jos din mașină și a sărit să mă lovească.

În timp ce taximetristul îi spunea polițistului că de ce vrea să îl lovească, prin zonă trecea un polițist comunitar. Taximetristul a strigat după ajutor la polițistul comunitar, însă acesta nu l-a băgat în seamnă. Și pentru că și-a permis să strige după ajutor, polițistul Aciu Alin Ionuț i-a dat amendă pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

”Am strigat la el că un polițist de la municipală vrea să mă bată, însă a fost ignorat complet de polițistul comunitar și Aciu Alin Ionuț mi-a spus că o să îmi dea amendă și pe legea 61 pentru tulburarea liniștii și ordinii publice”, a mai declarat taximetristul.

La două zile de la incident, a mers din nou la poliție pentru a ridica procesul verbal de reținere a permisului. Atunci a aflat că mai are amendă și pentru tulburarea liniștii publice, deși în acea seară nu a mai fost din nou legitimat. Aciu Alin Ionuț a trecut în procesul verbal de amendă la rubrica mențiuni: NU A FOST DE FAȚĂ!!!

Surprinzător sau nu, pe procesul verbal de amendă în cazul reținerii permisului de conducere, la martor este trecut numele: Nedelcuță Mihaela. Nimeni alta decât soția unui procuror de la Alexandria. Care deși nu a fost de față în momentul în care i s-a reținut permisul lui Valter Bartolomeu, a semnat ca martor, după care a publicat o știre pe site-ul local de știri pe care îl deține.

Aciu Alin Ionuț și Ciucu Ștefan, nu sunt la primele abateri de la lege și nu este pentru prima dacă când cei doi polițiști comit abuzuri. Cei doi polițiști sunt obișnuiți să aplice amenzi în mod abuziv și să se comporte ca și cum ar fi stat în stat.

În 4 decembrie 2014, Paul Nanian a fost amendat de agentul de poliție Aciu Alin Ionuț, pe motiv că ar fi traversat neregulamentar strada. Polițistul l-a avertizat verbal că data viitoare dacă mai trece prin loc nepermis, îl amendează.

După care i-a spus că poate pleca unde are treabă. Însă, surpriză, avertismentul verbal s-a transformat peste noapte, în contravenție. Amenda a fost aplicată în lipsă, fără ca jurnalistul să fi fost legitimat în prealabil. Jurnalistul a aflat de acest lucru abia pe 29 decembrie 2014, când un polițist și un jandarm i-au adus acasă procesul verbal de contravenție. În care, la rubrica alte mențiuni, agentul constatator a scris:  ”NU ESTE DE FAȚĂ”!!!

Iar pe 19 februarie 2015, Paul Nanian, jurnalist free lancer și corespondent la Alexandria pentru exclusivNEWS.ro, a fost amendat de Ciucu Ștefan pentru simplul fapt că îl filma în timpul serviciului. Înainte de a-i aplica amenda, polițistul, care-l cunoștea pe jurnalist, l-a amenințat pe acesta că îl internează la spitalul de nebuni, mai exact la Spitalul de Psihiatrie Poroschia.

Ciucu Ștefan de la Poliția Municipală din Alexandria l-a amendat pe Paul Nanian pe motiv că nu a vrut să îi arate legitimația de presă. Paul Nanian se afla pe trotuar, pe domeniul public, și potrivit legii, putea filma fără probleme, fie și în calitate de cetățean. Întrebat de polițist în ce calitate îl filmează, Paul Nanian a spus că în calitate de cetățean.