ȘOC LA US OPEN | Serena Williams a ratat calificarea în finală

Roberta Vinci i-a spulberat visul Serenei Williams de a realiza în premieră Marele Șlem. Italianca a răpus-o pe americancă și se va lupta pentru trofeu cu compatrioata sa, Flavia Pennetta.

Semifinală de coșmar la US Open. Serena Williams, liderul mondial în tenisul feminin, a fost învinsă în mod incredibil, la ea acasă, de italianca Roberta Vinci.

După cinci înfrângeri consecutive în fața americancei, Roberta Vinci a reușit să o învingă pe Serena și în ce moment. În semifinale la US Open, punându-se stavilă în calea planului americancei de a realiza Marele Șlem.

Roberta Vinci a pierdut primul set cu 2-6, dar le-a câștigat pe următoarele două, scor 6-4, 6-4 și va juca prima ei finală de grand slam din carieră.

”E un moment incredibil pentru mine. Nu îmi vine să cred că am ajuns în finală, că am învins-o pe Serena Williams chiar aici la ea acasă. Serena Williams este o jucătoare formidabilă eu doar am trăit momentul de vârf al carierei mele. Îmi pare rău pentru Serena, pentru turneu, dar ce să fac, azi e ziua mea, trebuie să mă bucur de ea”, a spus la finalul partidei, Roberta Vinci.

Serena Williams a declarat la conferința de presă de după meci să este foarte dezamăgită de rezultat și că italianca a jucat meciul carierei.

Italianca a mai spus că a avut în gând doar să pună mingea în teren dincolo de fileu și să alerge. Finala feminină de la US Open se va juca mâine între italiencele Roberta Vinci și Flavia Pennetta, ambele calificate în premieră într-o finală de Grand Slam.

roberta vinci