Gabrine Muguruza, locul trei mondial, fostă numărul unu mondial şi deţinătoare a două titluri de Grand Slam, a suferit sâmbătă dimineaţă, o înfrângere usturătoare. Iberica a fost învinsă de o jucătoare no name, aflată abia pe locul 100 mondial.

Sachia Vickery a produs o eliminare bombă la Indian Wells, încă din turul al doilea. Americanca, venită din calificări, a jucat senzaţional în partida cu Muguruza.

Iberica a câştigat primul set cu 6-2, iar în setul secund conducea cu 3-0 şi 40-0. Însă de la acest scor, lucrurile s-au răsturnat în mod incredibil. Americanca şi-a ridicat nivelul de joc, a reuşit să câştige setul cu 7-5, după ce ratase trei mingi de set pe serviciul adversarei.

Muguruza a fost năucită de jocul americancei astfel că după pierderea setului doi şi-a chemat antrenorul cu speranţa că o va ajuta să treacă peste eşec. Din păcate, iberica a fost incapabilă să treacă peste acest lucru iar în setul trei nu a mai jucat nimic, pierzându-l cu 1-6.

Sachia Vickery a reuşit ca două două ore şi 11 minute de joc să o elimine pe favorita numărul trei a competiţiei şi să bifeze victoria carierei care o urcă pe locul 89 mondial.

Sachia Vickery