Este dezastru total la Suceava. Nici armata nu este în stare să facă ordine la Spitalul Judeţean Suceava. Ambulanţele fac coadă la spital şi li se refuză preluarea pacienţilor. 

De mai bine de o săptămână, Armata a preluat conducerea Spitalului Judeţean Suceava pentru a pune lucrurile la punct. În realitate, haosul domină în spital şi oamenii mor pe capete.

O asistentă de la Ambulanţa Câmpulung Moldovenesc a dezvăluit cu lacrimi îN ochi, la emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3 că zece ore s-a plimbat cu un pacient infectat cu coronavius, între spitale la Suceava, pentru că nimeni nu a vrut să-l interzente. Medicii s-au baricadat în spitale şi refuză să mai primească pacienţi.

Asistenta medicală de pe ambulanţă a mers o zi întreagă între spitalele din Suceava pentru a preda un pacient infectat cu COVID-19.

„Am stat în soare fără să ne bage nimeni în soare. Cum am stat eu au stat și ceilalți colegi. Pacientul meu a fost diagnosticat în Câmpulung Moldovenesc cu COVID-19, procedurile trebuiau să fie mult mai ușoare. Tot personalul este cu moralul la pământ. Toți sunt cu acel echipament special, nu știi cu cine ai vorbit, unul te ia, altul te lasă, Într-un tarziu, la ora 17.00 ni se dă pacientul în ambulanță ca să-l traversăm vizavi la Boli Infecțioase. Aici continuă spectacolul: ‘domnii doctori sunt în ședință’. Ce fel de ședință la ora 17.00? După două ore, a venit o doamă doctor destul de obosită și ne-a certat„, a spus ea.

Ambulanțiera spune că echipamentele pe care le folosesc sunt departe de a fi suficiente în lupta cu virusul mortal.

În momentul de față suntem carne de tun, nu avem ținute, se rup, te obligă să le tragi cu scotch, să pui cearșaful de unică folosință pe care îl pui pe targă ca să le căptușești, avem acei botoșei pe care îi au vizitatorii în spital și se rup de la atâtea drumuri – suntem efectiv fără nicio protecție„, a spus femeia, printre lacrimi.

Bărbatul, asistent mecical şef la Spitalul din Cîmpulung Moldovenesc, a fost internat în spital abia în jurul orei 20.00, după mai bine de zece ore de chin, aşteptare şi dureri insuportabile din cauza infecţiei cu coronavirus.

Acest scandal vine în ziua în care un ambulanţier de la Suceava, în vîrstă de 55 de ani, fără afecţiuni medicale, a murit acasă din cauza infecţiei cu coronavirus.

Managerul Ambulanţei Suceava a ameninţat un asistent de pe ambulanţă, cu dosar penal şi procuratura pentru că a postat pe facebook o foto cu echipamentul primit de la Ambulanţă.