Capitala stă pe un butoi cu pulbere în prag de sărbători. Un grup de protestatari crează haos în faţa Guvernului României. Protestatarii adunaţi în Piaţa Victoriei, au început să demonteze schelele instalate de angajații Primăriei București. Nimeni nu intervine. Manifestanţii sunt lăsaţi să demonteze tot.

Zeci de protestatari s-au pus sâmbătă să demonteze schelele din Piaţa Victoriei unde urmează să fie amenajat un Târg de Crăciun.

Manifestanţii sunt lăsați, atât de jandarmi, cât și de angajații Primăriei, fără să intervină, la demontarea scenei ce urma să fie în Târgul de Crăciun din Piață.

Jandarmii spun că nu intervin pe motiv că nu au, printre atribuții, păzirea gardurilor.

”Rolul nostru e stabilit de lege. Spațiul respectiv e păzit de Poliția Locală. Nu e apanajul nostru legal. Când e tulburată ordinea publică intervenim.”, a spus Georgian Enache, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei.

Nici agenţii de pază deplasaţi la faţa locului de către Primărie nu intervin. Un agent de la NEI Guard a declarat reporterului Antena 3 că au primit dispoziţie să nu intervină pentru că se vor lua măsuri de către autorităţi.

Manifestanţii au dărmâmat deja o parte din gardurile care împrejmuiesc locul şi împiedică în continuare angajaţii Primăriei să intre cu maşinile în piaţă pentru amenajarea târgului.

„Vă aşteptăm în piaţă, doamna Firea, să stăm puţin de vorbă. Nu vă puneţi cu românii! Uitaţi, le-am strâns frumos, doar să veniţi să le ridicaţi”, transmit protestatarii din Piaţa Victoriei.

Numărul protestatarilor a început să crească, printre ei numărându-se şi parlamentari şi consilieri USR.

Manifestanţii sunt nemulțumiti pentru că Primăria Capitalei va organiza, în Piaţa Victoriei, în perioada 5-17 decembrie, evenimentul cultural dedicat copiilor „Târg de sărbători – Festival de colinde şi obiceiuri de iarnă”, urmând ca pe 31 decembrie, în acelaşi loc, să se desfăşoare concertul de Revelion. Iar în acest fel, ei nu mai au unde să protesteze la adresa Guvernului.