Simona Halep a ajuns de urgenţă la spital după finala pierdută la Australian Open, în faţa danezei Carolinei Wozniacki de la Australian Open.

Potrivit televiziunii ESPN, Simona Halep a fost internată şi tratată pentru deshidratare, dar a fost externată duminică.

Efortul de la Australian Open se pare că marcat-o foarte mult pe româncă. În timpul finalei, Simona Halep a cerut intervenţia echipei medicale, în setul doi la scorul de 3-2,  iar tensiunea i-a fost măsurată pe teren. Atunci, Halep a avut ptuerea să revină în set şi să îl cîştige. Însă, la scurt timp după terminarea finalei, Halep nu a mai rezistat epuizării şi a fost dusă de urgenţă la spital.

Finala feminină s-a jucat pe o căldură insuportabilă de 32 de grade celsius care la sol se apropia de 40 de grade.

ESPN a publicat o foto cu Simona Halep pe patul de spital care este elocventă pentru starea de epuizare a româncei.

Halep zace pe patul de spital cu perfuziile în venă. Patru ore a stat Simona Halep conectată la perfuzii într-un spital din Melbourne.

Turneul din Australia a fost unul istovitor pentru fostul număr 1 mondial. Halep s-a accidentat în prima partidă, atunci când şi-a sucit glezna şi a jucat cu dureri de-a lungul celorlalte meciuri.

Organizatorii turneului de pe pământ australian au decis să tragă acoperişul pentru finala Federer – Cilic pentru a-i proteja pe cei doi sportivi de temperaturile extrem de ridicate, la Melbourne fiind 38 de grade Celsius. Măsura a fost luată după ce s-a aflat ce s-a întâmplat cu Simona, ea suferind o dezhidratare din cauza efortului ridicat depus pe o vreme sufocantă.