Simptome cutanate ale bolilor de inimă care trebuie să te trimită de urgență la cabinetul de cardiologie!

Bolile cardiace se manifestă foarte des pe piele. Uneori, chiar și modificări minore ale pielii pot indica o boală în curs de apariție sau pot fi simptomul său nespecific. Descoperă, la ce aspecte să fii atent pentru a nu rata semnalele importante pe care ți le dă organismul.

Cianoza este un simptom care necesită un control de cardiologie

Cel mai frecvent simptom al bolii cardiovasculare este cianoza, care este o decolorare violet-albăstruie a pielii și a membranelor mucoase (în special a buzelor și a limbii) ca urmare a scăderii saturației de oxigen a hemoglobinei arteriale. Apare atunci când volumul inimii este redus, de exemplu în șoc cardiogen, insuficiență ventriculară stângă, embolie arterială și tromboză venoasă, de aceea este necesar să îți faci o programare urgentă la cardiologie Cluj.

La unii oameni, cianoza se extinde și la extremități. Degetele de la mâini și de la picioare sunt apoi reci și albastre, ceea ce poate fi însoțit de umflături și transpirație excesivă. Este caracteristic că cianoza crește de obicei odată cu expunerea la frig și scade odată cu încălzirea membrului.

Simptome de embolie pe piele

Cianoza, ulcerele cutanate, purpura, peteșiile și nodulii roșii dureroși sunt simptome ale emboliei colesterolului și, de obicei, pentru început ajungi la un medic dermatologie Cluj. Cel mai adesea, leziunile apar pe ambele părți ale picioarelor, dar pot afecta și coapsele, fesele și spatele. Sunt mai puțin frecvente la membrele superioare. Această boală este întotdeauna asociată cu fumatul, iar degetele de la mâini și de la picioare sunt afectate.

Vene de păianjen pe piele necesită o vizită la cardiologie

Un alt simptom al pielii care poate indica probleme cu sistemul circulator este telangiectazia, așa-numitele vene de păianjen, adică vene dilatate cu un diametru mai mic de 1 mm. Ele sunt adesea însoțite de apariția venelor varicoase, care sunt vene subcutanate albăstrui, dilatate, cu un diametru de 1 până la 3 mm. Acestea indică insuficiență venoasă cronică. Varicele apar de obicei pe partea inferioară a picioarelor. Cel mai adesea sunt însoțite de mâncărime.

Căderea părului de pe pielea picioarelor, modificările trofice ale unghiilor sunt simptome caracteristice ale ischemiei arteriale a membrelor. În plus, apar adesea ulcere care nu se vindecă, mai ales în locurile cu cea mai slabă aport de sânge (călcâi, degete de la picioare). Se formează chiar și sub influența unor răni minore.

Alte semne

Transpirația excesivă și oboseala ușoară pot indica, de asemenea, o afecțiune cardiacă. Dacă observi oricare dintre aceste simptome, trebuie să contactezi cât mai curând un medic internist sau un cardiolog, care va efectua examinările necesare și, dacă este confirmat, va iniția tratamentul adecvat.

De asemenea, merită să ai grijă de prevenția primară și să elimini cei mai importanți factori de risc pentru bolile cardiovasculare. Acestea includ: hiperlipidemie (creșterea colesterolului și a trigliceridelor), diabet zaharat, obezitate, fumat. O dietă adecvată, echilibrată și exercițiile fizice regulate sunt, de asemenea, benefice pentru îngrijirea inimii.