Simona Maya Teodoroiu, susținută de PSD,  a fost aleasă miercuri, de plenul Senatului României, în funcția de judecător al Curții Constituționale în locul lui Toni Greblă.

Simona Maya Teodoroiu, susținută de PSD și Mona Lisa Neagoe, susținută de PNL, s-au bătut miercuri pe scaunul lăsat liber de Toni Greblă la CCR.

87 de senatori au votat în favoarea Simonei Maya Teodoroiu, în timp ce 73 de senatori au votat împotrivă. Senatorii PSD aveau nevoie de minim 85 de voturi pentru a-și impune candidatul.

Astfel că până în 2019, Simona Maya Teodoroiu va fi judecător CCR, deși Comisia Juridică a Senatului i-a dat aviz negativ.

Trei persoane și-au depus candidatura pentru locul lăsat liber de Toni Greblă la CCR. Simona Maya Teodoroiu de la PSD,  Mona Lisa Neagoe, susținută de PNL și Florina Jipa de la UNPR.

În Comisia juridică a Senatului, Mona Lisa Neagoe a obținut 6 voturi pentru, 4 împotrivă și un vot nul, Simona Maya Teodoroiu- 4 voturi pentru, 6 împotrivă și un vot nul, iar Florina Jipa 2 voturi pentru și 9 împotrivă.

Miercuri, Florina Jipa s-a retras din cursă, astfel că plenul Senatului a avut de ales între candidatul PSD și cel al PNL.

Simona Maya Teodoroiu va sta în funcția de judecător al Curții Constituționale, doar până în data de 15 iunie 2019. Întrucât vine pe mandatul Iuliei Motoc, votată de Senat în 2010, iar în 2013, și-a dat demisia întrucât a fost numită judecător la CEDO.

Toni Greblă a fost votat de senatul României în funcția de judecător la CCR, în 16 decembrie 2013. Însă pe 4 februarie și-a dat demisia după ce DNA a cerut arestarea lui preventivă într-un dosar privind fapte de corupție.

Mâine, Simona Maya Teodoroiu va depune jurământul de învestitură în funcția de judecător al Curții Constituționale a României.