Simona Halep a reuşit luni, o calificare fantastică în sferturi de finală la Wimbledon, învingând-o în optimi pe bielorusa Victoria Azarenka, fost numărul unu mondial.

Simona Halep, numărul doi mondial, s+a calificat luni, pentru a treia oară în carieră, în sferturile de finală ale turneului de Grand Slam de la Wimbledon.

Simona Halep nu a început strălucit partida cu Azarenka. Românca şi-a peirdut serviciul şi a fost condusă cu 2-0, a reuşit să egaleze apoi la 2-2 şi din nou şi-a pierdut serviciul. Halep a reuşit egalarea scorului la 4-4. După care, fiecare jucătoare şi-a făcut serviciul şi s-a ajuns la tie-break unde Halep s-a impus cu 7-3.

Câştigarea primului set i-a dat aripi lui Halep, care a început fantastic setul doi, reuşind break la scorul de 1-0 şi mai apoi al doilea break la scorul de 3-0. La 5-1, Halep a ratat o minge de meci pe propriul serviciu şi bielorusa a făcut re-break. La scorul de 5-2, pe serviciul adversarei, Halep a ratat două mingi de meci. A reuşit apoi să fructifice a treia minge de break şi a patra de meci şi să se califice în sferturi de finală unde va juca cu britanica Johanna Konta.

Pentru accederea în sferturi de finală la Wimbledon, Simona Halep şi-a asigurat un cec în valoare de 275,000 de lire sterline şi 430 de puncte WTA.

Azi, în optimi de finală au fost eliminate Angelique Kerber şi Caroline Wozniacki, astfel că niciuna dintre jucătoare nu o mai pot depăşi în acest moment pe Halep în clasamentul mondial. Dacă se califică în semifinale, de luni, Simona Halep va deveni pentru prima dată în carieră, numărul unu mondial.