Simona Halep s-a calificat miercuri, pentru a treia oară în carieră, în semifinale la Roland Garros după un meci dramatic câştigat în faţa nemţoaicei Angelique Kerber.

Simona Halep a început catastrofal sfertul de finală cu Angelique Kerber. Românca şi-a pierdut de două ori la rând serviciul şi după doar 18 minute de joc, liderul mondial era condus cu 4-0. Abia la acest scor a reuşit Halep să-şi facă prima dată serviciul. Apoi a reuşit să facă re-break şi să reducă diferenţa de scor faţă de nemţoaică. Şi în cele din urmă a reuşit egalarea scorului la 5-5 graţie unui joc agresiv şi din ce în ce mai bun. Dar din păcate la 5-5, Halep s-a precipitat, a greşit prea mult şi a pierdut din nou serviciul. Din fericire, Halep a reuşit din nou re-break şi astfel că a împins soarta primului set în tie-break. Însă din păcate, Halep a jucat extrem de slab în tie-break unde a cedat cu 2-7.

Românca a început cu break setul doi, reuşind să conducă cu 1-0, 2-0 şi 3-1, scor la care a ratat două mingi de break. Şi după 36 de minute de joc a câştigat setul doi cu 6-3, profitând de jocul slab făcut de Kerber care la 5-3, şi-a pierdut serviciul prin dublă greşeală la cea de-a patra minge de set a lui Halep.

Simona Halep a început în forţă setul trei, reuşind break la zero scorul de 1-0. Însă nemţoaica a reuşit rapid break. Şi din Nou Halep a făcut re-break şi mai apoi s-a distanţat la 4-1 pe propriul serviciu. În cele din urmă, Halep s-a impus cu 6-2 în setul trei şi merge în semifinale unde va juca cu Garbine Muguruza.

Accederea în semifinale îi asigură lui Halep 560.000 de euro şi 780 puncte WTA care o readuc pe româncă pe primul loc mondial în clasamentul intermediar.