Simona Halep s-a calificat duminică noaptea, în finala turneului de tenis WTA Premier 5 de la Cincinnati după ce a eliminat-o în semifinale pe Aryna Sabalenka. Românca se califică astfel pentru al doilea an consecutiv în finala turneului de la Cincinnati.

Simona Halep a câştigat primul set al semifinalei disputate cu Aryna Sabalenka, cu scorul de 6-3, după 33 de minute de joc, după ce bielorusa a făcut două duble greşeli la 5-3.

După un set câştigat autoritar şi fără prea mari probleme, Halep a avut mai mult de muncă în setul doi unde bielorusa şi-a ridicat nivelul de joc. Însă Halep a demonstrat încă odată de ce e numărul unu mondial în tenisul feminin. Românca s-a impus cu 6-4 în setul doi şi s-a calificat în finala de la Cincinnati unde va lupta pentru trofeu cu Kiki Bertens.

Halep şi-a adjudecat victoria după doar o oră şi 16 minute de joc cu Aryna Sabalenka.

Pentru calificarea în finala de la Cincinnati, Simona Halep şi-a asigurat un cec în valoare de 262,364 dolari şi 585 de puncte WTA. Dacă va reuşi să câştige turneu, Halep primeşte 530,000 dolari şi 900 de puncte WTA.

Simona Halep joacă duminică, 19 august, a treia finală la Cincinnati, după cea pierdută în 2015 în faţa Serenei Williams şi în 2017 când a fost învinsă de Gabrine Muguruza.

În urmă cu o săptămână, Simona Halep a câştigat pentru a doua oară în carieră turneul de tenis de la Montreal după ce a învins-o în finală pe Sloane Stephens.