Simona Halep a câştigat sâmbătă, pentru a doua oară în cerieră, turneul de tenis de la Shenzen. Românca a învins-o în finală pe Katerina Siniakova, în trei seturi.

După patru ore şi jumătate de amânări, din cauza ploii, finala de simplu de la Shenzen a început într-o sală în care nu au fost spectatori şi nici camere video, astfel că meciul lui Halep nu a fost televizat.

Românca a reuşit să îşi ia revanşa în faţa lui Katerina Siniakova, cea care în 2017 a eliminat-o în primul tur la Shenzhen.

Simona Halep a câştigat primul set al finalei disputate cu Katerina Siniakova, extrem de rapid. Românca a avut nevoie de doar 25 de minute de joc pentru a se impune cu 6-1 în primul set, graţie break-urilor reuşite la scorul de 2-1 şi 4-1.

În mod inexplicabil, jocul româncei s-a prăbuşit în setul secund

După un prim set în care a defilat, Halep a jucat execrabil în setul doi pe care l-a pierdut cu 2-6 pe propriul serviciu. Românca şi-a câştigat o singură dată serviciul iar al doilea punct al setului a fost făcut prin re-break la scorul de 3-1 pentru cehoaică.

Pierderea dramatică a setului doi a trezit-o la viaţă pe Halep. Românca a defilat în setul trei pe care l-a câştigat cu 6-0. Şi după o oră şi 12 minute de joc, Simona Halep îşi adjudecă pentru a doua oară în carieră, trofeul la Shenzhen. Primul trofeu la Shenzhen a fost câştigat de româncă în 2015.

Simona Halep va primi un cec în valoare de 163,260 dolari şi 280 puncte WTA pentru câştigarea turneului Shenzhen Open 2018.

Tot azi, Simona Halep va juca şi finala de dublu de la Shenzen, alături de Irina Begu, contra perechii formate din Katerina Siniakova / Barbora Krejcikova.