Simona Halep s-a calificat joi, pentru a treia oară în carieră, în finala turneului Roland Garros de la Paris. Românca a făcut un meci incredibil de bun în semifinala cu Garbine Muguruza.

Simona Halep a defilat în primul set al semifinalei cu Gabrine Muguruza pe care l-a câştigat cu 6-1 după 39 de minute de joc, graţie unui joc extrem de bun, solid şi agresiv la care iberica nu a avut antidot.

După un prim set câştigat lejer, Halep a avut parte de un set secund extrem de disputat. La scorul de 1-1, românca şi-a pierdut serviciul, numărul unu mondial reuşind egalarea scorului la 4-4, prin re-break la 3-4. La scorul de 4-4 s-a jucat game-ul meciului, atât ca durată cât şi ca dramatism şi intensitate.. Halep a ratat cinci mingi de game şi i-a anulat ibericei patru mingi de re-break. Serviciul a fost marea problemă a lui Halep la scorul de 4-4. Cu cea de-a şasea minge, Halep şi-a făcut serviciul după 12 minute de joc. Iberica a urmat la serviciu şi nu a mai fost în stare să se ridice la nivelul lui Halep. Românca a făcut re-break la zero şi s-a calificat în cea de-a treia finală de la Roland Garros.

Este cea de-a treia finala pe care halep o va juca la Paris după cea din 2014 pierdută în faţa lui Sharapova şi cea din 2017 pierdută în faţa lui Ostapenko.

Graţie acestei victorii senzaţionale, Halep rămâne liderul mondial şi după Roland Garros, indiferent ce va face în finala de sâmbătă.