Simona Halep s-a calificat sâmbătă dimineaţă, în turul trei al probei de simplu feminin din cadrul turneului de tenis de la Indian Wells, competiţie dotată cu premii totale de 7,972,535 dolari.

Simona Halep a reuşit o victorie superbă la India Wells în faţa Kristynei Pliskova. Românca a dominat tot timpul meciul pe care şi l-a adjudecat după doar o oră şi 15 minute de joc în două seturi, scor 6-4, 6-4.

„Turneul acesta e special pentru mine, l-am câștigat în 2015 și am amintiri frumoase de atunci. De câte ori joc aici, joc bine, azi n-a fost ușor deloc, Kristyna servește puternic așa că a fost dur, dar mă bucur că am învins și am șansa de a mai juca aici. La fiecare meci muncesc mult, mă așteptam să fie greu dar eram gata să joc, să muncesc, să lupt. Am vrut să fiu agresivă, chiar dacă ea lovea puternic și a trebuit să joc mai defensiv, m-am descurcat bine și a fost o zi frumoasă. De câte ori aud că sunt numărul 1 mă emoționez, e un vis devenit realitate. Sunt cea mai fericită! Le mulțumesc celor care mă susțin. Dau totul pe teren pentru ei”, a declarat Simona Halep la finalul meciului.

În turul trei, Simona Halep va juca cu învingătoarea partidei disputate de Dominika Cibulkova cu Caroline Dolehide.

Pentru accederea în turul trei la Indian Wells, Simona Halep va primi un cec în valoare de 47,170 dolari şi 65 puncte WTA. Aceste puncte o ajută să îşi consolideze poziţia de lider mondial, mărind diferenţa faţă de daneza Wozniacki.

C a să o poată detrona pe Halep, daneza trebuie să cîştige turneul iar românca să nu ajungă în finală.