Simona Halep a învins-o joi, pe  Anastasija Sevastova în optimi de finală la Doha şi s-a calificat în sferturile turneului WTA. Graţie acestei victorii, românca revine pe primul loc, cel puţin până la finalul partidei dintre Caroline Wozniacki şi Monica Niculescu. Dacă daneza pierde meciul cu Niculescu, de luni, oficial, Simona Halep este din nou numărul unu mondial.

Simona Halep a început ezitant partida cu letona, fiind condusă cu 2-0. dar Halep s-a redresat rapid şi a câştigat setul cu 6-4. În setul doi, Halep s-a impus mult mai repede, cu scorul de 6-3.

Astfel că românca se califică în sferturi de finală la Doha, după doar o oră şi 5 minute de joc cu Anastasija Sevastova.

„Este extraordinar, este o jucătoare foarte bună, este o plăcere să joc pe central. am jucat cel mai bun tenis al meu azi„, a declarat Simona Halep la finalul partidei.

În sferturi, Simona Halep va juca cu Catherine Bellis.

Accederea în sferuri la Dubiai îia sigură lui Halep 190 de puncte WTA care o readuc, cel puţin temporar, pe primul loc mondial. Dacă azi, Niculescu o bate pe Caroline Wozniacki, Simona Halep redevine oficial numărul unu mondial.