Simona Halep a reuşit miercuri, pentru prima dată în carieră să o învingă pe rusoaica Maria Sharapova, cea care a învins-o de şapte ori la rând. Minunea s-a produs în optimi de finală la Beijing Open.

Simona Halep a spart gheaţa şi a reuşit minunea. A jucat fantastic, a servit aproape perfect şi a returnat agresiv, aşa a reuşit Simona Halep să o învingă în premieră pe invincibila Maria Sharapova.

Simona Halep a început partida cu Sharapova, cu break, reuşind să câştige primul set cu 6-2 după 33 de minute de joc.

În debutul setul doi, Halep a ratat o minge de break, însă cu mare dificultate, Sharapova şi-a făcut serviciul. Românca nu s-a lăsat şi a reuşit break-ul la scorul de 1-1, spre disperarea rusoaicei. Inevitabilul s-a produs, Halep s-a impus şi în setul doi cu scorul de 6-2, după doar o oră şi 12 minute de joc. A fost cel mai bun meci al lui Halep din 2017.

În sferturi de finală, Simona Halep va juca cu învingătoarea partidei disputate de Daria Kasatkina şi Agnieszka Radwanska.

Calificarea în sferturi de finală la Beijing Open îi asigură Simonei Halep un cec în valoare de 149.138 dolari şi 215 puncte WTA.

Cu această victorie senzaţională, Simona Halep se apropie tot mai mult de locul unu mondial.