Simona Halep, numărul unu mondial, şi-a confirmat poziţia de principală favorită a turneului de tenis de la Shenzhen din China. Românca s-a calificat în optimi de finală la simplu feminin. Victoria de azi o menţine pe Halep pe primul loc mondial.

Simona Halep a înregistrat primul succes în 2018. Simona Halep a câştigat primul set cu 6-4, după 38 de minute de joc intens cu americanca Nicole Gibbs, locul 110 mondial. Americanca a solicitat-o la maxim pe româncă, plimbând-o pe tot terenul. În ciuda clasamentului, Gibbs a jucat foarte bine, cu mult curaj în faţa liderului mondial.

În setul doi, Halep a jucat mult mai bine şi a reuşit să se impună lejer, profitând şi de problema de sănătate a americancei, apărută la nivelul stomacului. Aceasta a fost nevoită să întreupă partida la scorul de 5-1 pentru Halep, întrucât a trebuit să meargă urgent la baie. A revenit pe terenul de joc după două minute de pauză şi Halep a făcut din nou break, încheind setul doi cu 6-1.

Este foarte frumos să joc aici, este prima mea victorie ca numărul unu mondial în lume, în noul an şi mă simt foarte bine şi mă bucur de timpul petrecut aici„, a declarat Simona Halep la finalul meciului.

Pentru accederea în optimi, Halep şi-a asigurat un cec în valoare de 7,238 dolari şi 30 de puncte WTA.

În optimi de finală, Simona Halep va juca cu chinezoaica Ying-Ying Duan, locul 91 mondial pe care românca a învins-o în 2017 la turneul de tenis de la Eastbourne.