Simona Halep s-a calificat în premieră în carieră în sferturi de finală la Toronto la capătul unui meci extrem de greu disputat în optimi în fața nemțoaicei Angelique Kerber, locul 11 mondial.

Simona Halep, posesoare a unui wild card și favorită doi la Toronto a avut un meci extrem de dificil. Angelique Kerber a reușit să scoată untul din Halep pe parcursul a două ore și 23 de minute de joc. Halep a fost alergată pe tot terenul de nemțoaică dar a reușit să se miște excelent, s-a luptat ca o leoaică și a câștigat un meci extrem de greu și cu multe răsturnări spectaculoase de scor de la un game la altul.

Dacă primul set a fost relativ lejer, fiind adjudecat de româncă cu 6-3 în doar 35 de minute de joc, setul doi a fost o luptă umăr la umăr. Românca a scârțit pe propriul serviciu și a cedat setul cu 5-7.

A debutat apoi cu break în setul trei, a condus cu 2-0, după care a venit rândul nemțoaicei să câștige trei game-uri consecutive și să preia conducerea.

Simona a reușit în cele din urmă să egaleze scorul la 3-3, iar mai apoi să facă break, însă abia cu a cincea minge, și asta după ce nemțoaica a returnat greșit lungul de linie, fix pe culoarul de dublu.

Și pe cât de greu a făcut break-ul pe atât de ușor și-a cedat serviciul, și nemțoaica a egalat scorul la 4-4. La acest scor, Halep a reușit rapid re-break la zero, care a adus-o în postura de a servi pentru câștigarea partidei.

Lucru care s-a și întâmplat, Halep închizând partida cu un ace, scor 6-3, 5-7, 6-4. A fost pentru a treia oară când Halep joacă cu Angelique Kerber, de fiecare dată a câștigat românca.

În sferturi de finală la Toronto, Simona Halep va juca cu Agnieszka Radwanska sau cu Alize Cornet. Calificarea în sferturi îi asigură româncei un cec în valoare de 52.430 de dolari și 190 puncte WTA.