Simona Halep s-a calificat, miercuri, în optimile de finală ale turneului WTA de la Roma, dotat cu premii totale în valoare de 2.775.745 dolari. Românca a învins-o în premieră în carieră, pe nemțoaica Laura Siegemund.

După două înfrângeri, ambele la turneul de la Stuttgart, Simona Halep, numărul patru mondial și cap de serie numărul șase la Foro Italico, a obținut într-o oră și 40 de minute prima sa victorie în trei dueluri cu Siegemund.

Siegemund se impusese în ambele confruntări anterioare, desfășurate la Stuttgart, cu 6-1, 6-2, anul trecut, în optimi, și cu 6-4, 7-5, anul acesta, în semifinale.

Halep a început rău meciul, pierzându-și serviciul în ghemul inaugural, însă apoi a recuperat și a condus cu 2-1. Siegemund a restabilit egalitatea, iar apoi a preluat inițiativa, grație unui break (3-2), dar Halep a replicat imediat și apoi a făcut 4-3, după ce în prealabil a salvat o minge de break.

Simona a dominat finalul de set, reușind să se impună cu 6-4 pe serviciul nemțoaicei, după 44 de minute de joc.

Românca a debutat cu dreptul îns etul doi, a condus cu 2-0, 4-1 și 5-4, scor la care a ratat patru mingi de meci. Abia cu cea de-a cincea minge, Halep și-a adjudecat victoria.

Halep va juca în optimi cu învingătoarea dintre rusoaica Anastasia Pavliucenkova (N. 12) și letona Anastasija Sevastova, pe care a învins-o săptămâna trecută la Madrid, cu 6-2, 6-3, în semifinale.

Pentru accederea în optimi de finală, Halep și-a asigurat un cec de 26.302 euro și 105 puncte WTA.