Simona Halep a bifat duminică, a doua victorie consecutivă. Românca a câştigat turneul demonstrativ de la Hua Hin, din Thailanda după ce a spulberat-o în finală pe Karolina Pliskova, locul 4 WTA, cu scorul de 6-2, 6-3.

În Ajun de Crăciun, Simona Halep îşi trece în palmares ultimul turneu din 2017. Românca a jucat fantastic în finala de la Hua Hin, contra cehiaicei Pliskova.

Halep a speculat mobilitatea mai redusă a adversarei, pe care jucat-o cu mingi catre marginile laterale ale terenului, a servit foarte bine şi s-a apărat cu succes în momentele în care agresivitatea şi jocul rivalei au crescut.

În prima zi, sâmbătă, Halep a învins-o pe britanica Johanna Konta, locul 9 WTA , cu scorul de 6-3, 6-3, iar Pliskova pe letona Jelena Ostapenko, locul 7 WTA, scor 6-1, 6-4.

După ce a câştigat turneul demonstrativ de la Hua Hin, Halep a spus că i s-a transmis că de obicei învingătoarea competiţiei thailandeze se impune apoi la Australian Open.

„Sunt fericită că am câştigat ambele partide. Cineva mi-a spus că dacă o să câştig aici, o să câştig şi Australian Open. Dar dacă nu se va întâmpla aşa, nu va fi vina mea. Sper să revin aici în viitor”, a declarat Halep, la festivitatea de premiere.

Românca a primit din partea organziatorilor un tablou de pictură abstractă, intitulat „The Champion”.

La turneu au mai participat de-a lungul timpului, printre altele, Serena Williams, Venus Williams, Maria Şarapova şi Angelique Keber.

Simona Halep va începe anul în China, la Shenzhen (1-7 ianuarie), turneu pe care l-a câştigat în 2015.