Simona Halep a învins-o luni pe Caroline Garcia în primul meci disputat în Grupa Roşie la Turneul Campioanelor de la Singapore. Românca şi-a luat astfel revanşa după înfrângerea suferită în finala turneului de la Beijing.

Simona Halep a debutat cu dreptul la Turneul Campioanelor unde este principală favorită. A învins-o pe Garcia în două seturi şi revine pe locul unu mondial la 40 de puncte distanţă de Muguruza.

Simona Halep a câştigat primul set al partidei disputate cu franţuzoaica Caroline Garcia cu scorul de 6-4, după 50 de minute de joc. Românca a închis setul cu ce-a de-a treia minge de game cu o lovitură excelentă de forehand, în lung de linie, la care Garcia nu a avut replică.

Halep şi-a păstrat nivelul de concentrare şi în setul doi unde la scorul de 1-1 a făcut break. A fost cât pe ce să-şi piardă serviciul dar Halep a revenit de la 0-40, s-a distanţat la 3-1, scor la care a bifat al doilea break revenind de la 0-40.

Simona Halep a câştigat partida cu Garcia după o oră şi 15 minute de joc. Românca mai are de jucat în Grupa Roşie cu Elina Svitolina şi Caroline Wozniacki. Primele două clasate în grupă se vor califica în semifinale.

Pentru victorie, Halep primeşte 263,000 dolari şi 250 puncte WTA.

Simona Halep a declarat la finalul partidei că a făcut un meci foarte bună şi că nu e uşor să joci împotriva lui Garcia. „Sper ca în meciul următor să joc mult mai bine decât azi. Mă bucur că sunt principală favorită la Singapore”