Simona Halep a reuşit luni, un debut dramatic la Turneul Campioanelor 2019, găzduit de Shenzhen, China. Românca s-a impus după mai bine de două ore şi jumătate de joc, în faţa canadiencei Bianca Andreescu.

Simona Halep a avut viaţă grea cu Bianca Andreescu. Canadianca a câştigat primul set cu 6-3 iar în setul doi a avut minge de meci. Însă Halep a salvat mingea de meci şi a revenit dramatic în meci.

Românca a luptat şia câştigat al doilea act la tiebreak, iar apoi, în decisiv, nu i-a mai dat nicio șansă canadiencei de origine română. Astfel că după două ore şi 34 de minute de joc, Halep s-a impus cu scor 3-6, 7-6, 6-3

La final de meci, Halep a spus că e moartă de oboseală, deoarece n-a mai jucat prea multe meciuri de la Wimbledon încoace.

„O performanță excepțională să fiu la acest turneu pentru al șaselea an la rând. A fost un meci greu, e o jucătoare grozavă. Știam că Bianca e jucătoare extraordinară, că va lupta pânâ la sfârșit. Sunt moartă! Dar voi avea timp de recuperare. Sunt foarte fericită că am câștigat un meci la Turneul Campioanelor. N-am jucat prea mult de la Wimbledon! Îmi place să joc sub presiune. Sunt fericită că am putut lupta cu o jucătoare cu 10 ani mai tânără. Sunt mândră de jocul meu din această seară! Am văzut multe steaguri românești. Vă mulțumesc! Simt iubirea voastră!”, a spus Simona Halep.

În următoarea partidă, Simona Halep o va înfrunta pe Elina Svitolina.  4-4 este scorul meciurilor directe dintre Halep și Svitolina. Românca a învins-o pe ucraineană ambele meciuri din 2019, 6-3, 3-6, 6-4 – la Doha și 6-1, 6-3 în semifinalele de la Wimbledon.