Simona Halep a reușit miercuri, meciul anului. Românca s-a calificat în mod dramatic în semifinale la Roland Garros, după ce a întors în mod miraculos soarta partidei jucate cu ucraineanca Elina Svitolina. I-a anulat o minge de meci, a câștigat setul doi în tie-break după care a defilat în setul decisiv.

Simona Halep, a treia favorită la Roland Garros, a reușit o partidă incredibilă, cu răsturnări dramatice de scor de la un set la altul.

Românca a început catastrofal sfertul de finală și după 24 de minute de joc era condusă cu 5-0. Abia la acest scor, Halep a izbutit să-și adjudece primul game al partidei. A mai câștigat încă două consecutive după care, Elina Svitolina a închis setul cu 6-3.

Istoria s-a repetat și în setul doi când Halep a servit și și-a pierdut serviciul și în scurt timp s-a văzut condusă cu 5-1. De la acest scor, în mod miraculos, Halep a început să joace altceva și a bifat cinci  game-uri consecutive. Iar la scorul de 6-5, Halep a ratat patru mingi de set. S-a ajuns la tie-break unde din fericire, în mod dramatic, după ce i-a anulat o minge de meci, Halep s-a impus cu 8-6 și meciul s-a decis în setul trei.

Simona Halep a prins aripi după câștigarea setului doi. Românca a defilat în setul trei, câștigând cu 6-0 și încheind partida în stil de mare campioană, cu un as. Efectiv a spulberat-o pe ucraineancă. Halep și-a adjudecat victoria după două ore și 6 minute de joc, dramatice.

Românca și-a luat astfel revanșa în fața ucrainencei după înfrângerea de acum două săptămâni din finala de la Roma.

În semifinale, Simona Halep va juca cu Karolina Pliskova.