Simona Halep a reuşit marţi, după şase luni de pauză, o victorie dramatică în primul tur la turneul de tenis de la Praga, unde este principală favorită. Românca s-a impus în setul decisiv, după ce a ratat şase mingi de meci, în faţa slovenei Polona Herţog.

Simona Halep, locul doi mondial, a învins-o pe slovena Polona Hercog, scor 6-1, 1-6, 7-6(3), și s-a calificat în turul secund de la WTA Praga.

Românca a început în forţă partida cu slovena, reuşind să se impună cu 6-1. Însă la fel de rapid a pierdut setul doi cu 1-6.

Astfel că s-a ajuns la setul decisiv, unde românca a avut nevoie de 7 mingi de meci pentru a câştiga partida.

Simona Halep va juca joi, în optimi de finală,  împotriva cehoaicei Barbora Krejcikova care a eliminat-o pe Patricia Țig (26 de ani, 86 WTA), scor 6-4, 6-3.

Irina Begu s-a calificat în optimi de finală după ce a trecut în primul tur de Anastasija Sevastova, scor 6-2, 6-2 şi va juca în turul următor cu Leonie Kung.

Ana Bogdan este cea de-a treia româncă calificată în optimi la Praga după ce a trecut în urnda inaugurală de Storm Sanders, scor 6-1, 6-1. În optimi, Bogdan va juca cu Lesia Tsurenko.

Din păcate, Gabriela Ruse a fost eliminată în primul tur de Magdalena Frech, scor 6-7(8-10), 3-6.

Monica Niculescu şi Raluca Olaru s-au calificat în turul doi la dublu, după ce s-au impus în faţa perechii formate din Elixane Lechemia şi Ulrikke Eikeri, scor 1-6, 6-3, 12-10.