Simona Halep s-a calificat miercuri seară în semifinalele turneului de tenis de la Indian Wells, la capătul a peste două ore de joc dramatic, cu răsturnări spectaculoase de scor. Românca a demonstrat totuşi că este o mare campioană şi că poate să revină în meci indiferent de scor.

Simona Halep a avut din nou un meci horor la Indian Wells, după cel cu americanca Caroline Dolehide. În partida din sferturi, românca a avut de furcă cu arţăgoasa croată Petra Martic.

După ce a câştigat primul set cu 6-4, la capătul a 39 de minute de joc, Halep a avut parte de un set doi dramatic. A fost condusă în permanenţă, a reuşit să facă egal abia la 5-5, iar soarta setului s-a decis în tie-break unde a pierdut cu 5-7.

În setul trei, Halep a fost condusă cu 3-1, însp românca a dat dovadă că are stofă de mare campioană, reuşind să câştige cinci game-uri consecutive, impunându-se cu 6-3 în decisiv.

Şi după două ore şi 23 de minute de joc, Halep se impune în faţa coratei şi se califică în semifinale unde va juca fie cu Karolina Pliskova fie cu Naomi Osaka.

Accederea în semifinale îi asigură româncei un cec în valoare de 327,965 dolari şi 390 de puncte WTA care o ajută să-şi consolideze locul unu mondial.