Simona Halep a reuşit sâmbătă dimineaţă, cel mai dramatic meci al carierei. Românca a avut nevoie de trei ore şi 45 de minute de joc pentru a o învinge pe americanca Lauren Davis, locul 76 mondial.

Simona Halep a făcut sâmbătă la Melbourne, meciul turneului. A fost de departe cel mai lung şi cel mai dramatic meci din întreaga ei carieră. Ţinând cont de locul ocupat în clasament de americancă, nimeni nu anticipa ce meci va fi. A fost pe viaţă şi pe moarte, cu răsturnări incredibile de scor şi cu un final de infarct, nerecomandat cardiacilor. În ciuda locului ocupat în clasament, Davis a jucat incredibil de bine, a dominat-o mult timp pe Halep. Americanca a reuşit lovituri incredibile chiar şi după accidentare. A scos mingi imposibile şi i-a făcut viaţa un calvar lui Halep.

Românca a pierdut primul set cu 4-6, l-a câştigat pe al doilea cu 6-4, apoi a condus îns etul decisiv cu 3-1 şi 5-4, scor la care a servit pentru meci. Americanca a făcut re-break, apoi Halep a făcut re-break şi a servit din nou pentru meci. Nici de astă dată nu şi-a făcut serviciul. Astfel că s-a ajuns în prelungiri unde fiecare punct a fost crucial. La 11-10, Halep a anulat pe propriul serviciu, trei mingi de meci, a făcut 11-11, americanca a cerut time out medical. După reluarea jocului, Halep a ratat cinci mingi de break. A reuşit să facă în cele din urmă break la 13-13 şi la 14-13 a fructificat prima minge de meci.

Sleită de puteri şi cr crampe musculare, Halep a închis meciul după trei ore şi 45 de minute de joc, scor 4-6, 6-4, 15-13. Cu siguranţă Simona Halep nu va uita toată viaţa acest meci. Experienţa şi forţa de a lupta până la ultima picătură de energie a făcut-o pe Halep să triumfe şi să demonstreze tuturor de ce a ajuns numărul unu mondial.

La finalul aprtidei, Halep a declarat că a fost un meci lung şi greu şi că nici nu îşi mai simte muşchii: Un meci foarte greu. Nu am jucat niciodată un set at\t de lung. Sunt extrem de fericită cî am rezistat. Sunt aproape moartă. Dar mă bucur că am arătat tenis de bună calitate, sper că v-a plăcut. Habar nu am cât am alergat astăzi, însă simt că muşchii mei sunt duşi, duşi. Glezna – nu ştiu cum este, pentru că nu o mai simt. A fost plăcut să fiu pe teren. Şi să câştig. Şi să revin în optimile acestui turneu minunat!

Ana Bogdan a fost eliminată în turul trei de americanca Madison Keys, scor 6-3, 6-4.