Simona Halep a reuşit joi, o victorie dramatică în turul doi la Australian Open. Ajla Tomljanovic, aflată abia pe locul 72 mondial, i-a scos peri albi româncei care în mod miraculos a reuşit să câştige meciul.

Meci nebun la Australian Open. A doua favorită a turneului a fost la un game distanţă de a fi eliminată în turul doi de o jucătoare no name, favorita gazdelor. După un meci lejer în primul tur cu altă australiancă, Ajla s-a dovedit o jucătoare extrem de bună care a alergat-o pe tot terenul şi i-a creat mari probleme româncei.

Simona Halep a început în forţă partida cu australianca, reuşind să conducă cu 2-0, însă şi-a pierdut serviciul la 2-1 şi Ajla Tomljanovic a egalat la 2-2 şi mai apoi a condus cu 4-2, pe fondul unui joc plin de greşeli al româncei.

A venit apoi rândul lui Halep să egaleze scorul la 4-4 în primul set. După care, la 5-4 pentru australiancă, a urmat un game de coşmar pentru româncă.  A condus cu 40-0, a ratat opt mingi de game, a anulat două mingi de set dar inevitabilul s-a produs. A pierdut setul după 11 minute de joc în ultimul game, pe propriul serviciu pentru că nu a reuşit să fructifice niciuna din cele 8 mingi de game.

Halep a început setul doi cu break, apoi şi-a pierdut serviciul. A făcut apoi iar break şi din nou şi-a pierdut serviciul. Abia la 3-2 pentru australiancă, Halep a reuşit să-şi facă serviciul. Apoi, graţie break-ului făcut la 3-3, Halep a reuşit să-şi adjudece setul doi cu 6-4.

În setul trei, Halep a fost condusă cu 2-0 şi 5-2, a reuşit să revină în set şi să se impună cu 7-5, la capătul a două ore şi 30 de minute de joc de mare nivel.

În turul trei, Halep va juca cu rusoaica Veronika Kudermetova, locul 36 mondial.  La finalul partidei, Halep a spus că nu se aştepta să fie atât de greu meciul cu australianca.

„Ştiam că aşa va fi meciul, ştiam că aşa va juca dar a fost mult mai greu decât mă aşteptam. Mi-am dorit foarte mult să câştig„, a spus Halep.