Simona Halep, victorie dramatică în turul doi la Australian Open 2019

Simona Halep a reuşit joi, o victorie dramatică în turul doi la Australian Open. Românca s-a chinuit două ore şi jumătate cu americanca Sofia Kenin aflată abia pe locul 56 mondial.

Simona Halep, numărul unu mondial şi principală favorită la Australian Open, a avut parte de un meci horor în turul doi.

Simona Halep a câştigat relativ lejer primul set, cu 6-3 în faţa americancei Sofia Kenin. După care, românca a condus cu 3-0 în setul doi şi a fost la doar două puncte distanţă de câştigarea meciului. Însă din păcate, Halep a pierdut în tie-break cu 5-7.

În debutul setului trei, Halep a ratat patru mingi de break. A mai ratat apoi încă o minge de break la 2-2, iar la scorul de 3-2 pentru americancă, Halep a cedat serviciul. Românca a reuşit apoi să facă re-break, ajutată şi de Kenin care a făcut dublă greşeală şi mai apoi a returnat afară la mingea de break a româncei.

Halep a egalat scorul la 4-4, a făcut apoi din nou break şi a încheiat setul şi meciul pe propriul serviciu, cu 6-4 şi merge în turul trei unde va juca cu Venus Williams.

Pentru accederea în turul trei, Halep are asigurat un cec în valoare de 15,000 de dolari australieni şi 130 de puncte WTA.