Simona Halep a învins-o sâmbătă, în semifinale la Roma, pe rusoaica Maria Sharapova. Românca va juca pentru al doilea an la rând, finala turneului din capitala Italiei cu ucraineanca Elina Svitolina, cea care a învins-o anul trecut în ultimul act la Roma.

Simona Halep a pierdut primul set al semifinalei jucate cu Maria Sharapova, după 47 de minute de joc, cu scorul de 6-4. Deşi a început cu break, Halep nu a reuşit să-şi facă serviciul în primul set, în ciuda celor trei mingi avute la scorul de 3-2. Sharapova a jucat extrem de agresiv pe retur şi a a executat-o de nenumărate ori pe româncă, cu lovituri extrem de puternice, de nereturnat.

Halep a debutat cu break şi în setul doi, după o luptă aprigă cu Sharapova, la capătul a 8 minute de joc în primul game. Şi abia în setul doi la scorul de 1-0, Halep a reuşit să îşi facă în premieră serviciul în semifinala cu Sharapova.

Halep a jucat mult mai bine în setul doi pe care l-a câştigat cu 6-1, după ce la prima minge de set, Sharapova a făcut dublă greşeală.

Setul trei a fost la mare luptă. Halep a condus cu 4-1, 4-2, dar rusoaica a revenit în set, însă la 5-4, Halep a închis setul pe serviciul Sharapovei şi s-a calificat în finala de la Roma.

Se repetă astfel finala din 2017, când Halep a pierdut în faţa lui Elina Svitolina. Acum, românca are şansa să îşi ia revanşa în faţa ucrainencei.