Simona Halep s-a calificat joi, în mod dramatic în sferturile de finală ale turneului WTA pe iarbă de la Eastbourne. Românca a avut viață grea în optimi cu bulgăroaica Tsvetana Pironkova aflată pe locul 149 mondial.

Simona Halep, numărul doi mondial în tenisul feminin, s-a calificat joi, pentru prima dată în carieră în sferturile de finală ale turneului de tenis de la Eastbourne.

Românca, deși a condus în primul set cu 2-0, 5-3 și 6-4, a pierdut în mod dramatic primul set al partidei cu bulgăroaica. Românca a ratat cinci mingi de set la scorul de 5-4 pe propriul serviciu și alte două în tie-break.

În setul doi, Halep a fost condusă cu 2-1, scor la care partida s-a oprit din cauza ploii și s-a reluat azi. Halep a reușit să revină în set de la 3-1, și a preluat conducerea cu 4-3, scor la care românca a ratat cinci mingi de un nou break. Abia cu cea de-a șasea minge, Halep a reușit break-ul, a făcut 5-3, scor la care a servit pentru câștigarea setului doi. Însă din păcate, bulgăroaica a făcut rapid re-break. În tie-break, Halep a condus cu 3-1, și 4-2, 5-3, 6-3, Românca a reușit să își adjudece setul în tie-break, cu a doua minge pe serviciul bulgăroaicei.

În setul trei, Halep și-a peirdut serviciul la scorul de 3-2 pentru bulgăroaică, dar a reușit să facă re-break și să egaleze scorul la 4-4. Iar la 5-5, Halep a făcut break, după care la 6-5 a servit pentru câștigarea emciului, lucru care s-a și întâmplat.

După două ore și 40 de minute de joc disputate pe parcursul a două zile, Halep și-a adjudecat victoria, scor 6-7(6-8), 7-6(7-4), 7-5.

Tot azi, Halep joacă în sferturi de finală cu daneza Caroline Wozniacki. Dacă azi, Halep se califică în semifinale, iar Angelique Kerber se oprește în optimi, românca devine numărul unu mondial.