Simona Hapel a învins, dar n-a prea convins la Indian Wells, în primul meci jucat după o pauză de trei săptămâni, de la finala câștigată la Dubai. Românca a fost ținută în corzi de rusoaica Daria Gavrilova, venită din calificări.

De o oră și 50 de minute a avut nevoie românca ca să reușească să o învingă în trei seturi pe Daria Gavrilova, locul 106 mondial, în turul doi la Mastersul de la Indian Wells.

În ciuda clasamentului, rusoaica a jucat fantastic în primul set, reușind să se impună cu 6-2, după 34 de minute de joc.

După dușul rece din primul set, Halep a început cu break setul secund, după ce rusoaica a făcut dublă greșeală. Apoi românca și-a pierdut serviciul, dar Halep a bifat mai apoi cinci game-uri consecutive, reușind să-și adjudece setul doi, cu 6-1 pe serviciul rusoaicei.

Halep a servit prima în setul decisiv pe care și l-a adjudecat cu 6-2, pe serviciul rusoaicei. După o oră și 50 de minute de joc istovitor pe o căldură infernală la Indian Wells, Simona Halep a reușit să se califice în turul trei, unde va juca cu învingătoarea partidei disputate de Sachia Vickery și Varvara Lepchenko.

La finalul partidei Halep a declarat: Daria a început foarte bine partida și a reușit să se impună în primul set. După care, mi-am zis că trebuie să fiu mai relaxată în setul doi. Mă bucur că am câștigat. A fost un meci foarte, foarte greu.

Simona Halep are de apărat la Indian Wells 390 de puncte întrucât a jucat semifinala.

Simona Halep este foarte populară la Indian Wells, românca fiind susținută de fani din tribune, atât de cei români cât și de americani.

A fost primul meci jucat de Halep după ce și-a adjudecat trofeul la Dubai. Accederea în turul trei îi asigură româncei un cec în valoare de 31.670 de dolari și 65 de puncte WTA.

În turul doi la simplu feminin la Indian Wells este calificată și Monica Niculescu, care va juca în această noapte cu numărul unu mondial, Serena Williams.