Simona Halep a fost cât pe ce să bifeze un nou eşec pe tărâm asiatic. Sâmbătă dimineaţă, românca s-a chinuit mai bine de două ore cu modesta jucătoare din SUA, Alison Riske, în primul tur la Beijing Open, turneu dotat cu premii totale de 6.381.679 dolari.

Simona Halep, numărul doi mondial, a reușit o victorie chinuită, în trei seturi, cu 6-3, 3-6, 6-2, în fața lui Alison Riske, după două ore și 13 minute în fața unei adversare care ocupă locul 51 în ierarhia mondială.

Simona a câștigat primul ghem al întâlnirii, dar apoi jocul său a suferit și Riske s-a desprins la 3-1. Halep și-a găsit ritmul încet-încet și a dominat a doua parte a setului inaugural, pe care și l-a adjudecat cu 6-3, după cinci ghemuri consecutive.

Halep a început slab actul al doilea și a fost condusă cu 3-0, iar apoi Riske a reușit să își conserve avantajul creat, impunându-se cu 6-3.

În decisiv, Halep a început mai atentă și a reușit să se desprindă la 3-0, scor la care a urmat o ușoară relaxare, ce i-a permis americancei să facă break și să se apropie la 3-2. Halep s-a consultat cu antrenorul Andrei Pavel și sfaturile au dat roade, pentru că nu a mai cedat niciun ghem până la final, câștigând setul al treilea cu 6-2.

Românca și-a asigurat un cec de 34.744 dolari și 65 de puncte WTA, urmând să joace în turul secund cu învingătoarea dintre Eugenie Bouchard (Canada) și Magdalena Rybarikova (Slovacia).

La ediția de anul trecut de la Beijing, Halep s-a oprit în optimile de finală.

Victorie şi pentru Sorana Cîrstea

Sorana Cîrstea a învins-o pe germanca Mona Barthel în primul tur, cu 7-6 (4), 6-1.

Pe tabloul principal de simplu se mai află Monica Niculescu, ea urmând să joace contra britanicei Johanna Konta, cap de serie numărul șase.