Simona Halep este la un pas de a realiza o nouă performanţă uriaşă în tenisul feminin. Românca are şanse foarte mari să încheie al doilea an la rând, pe primul loc în clasamentul mondial. O singură jucătoare i s-ar putea opune în acest sens: Angelique Kerber.

În ciuda faptului că a fost eliminată prematur de la US Open, Simona Halep are în prezent un avans de 2.086 de puncte, faţă de locul 2 ocupat de daneza Caroline Wozniacki.

Românca va evolua din 23 septembrie, la turneul WTA Premier de la Wuhan, apoi va mai juca la Beijing Open şi anul îl încheie la Turneul Campioanelor de la Singapore.

Halep are de apărat la cele trei turnee, 1.151 puncte iar Angelique Kerber doar 332 de puncte, în timp ce Caroline Wozniacki are de apărat 1555 puncte la cele trei turnee plus 470 de puncte la turneul de la Tokyo.

Ca să o detroneze pe Halep, nemţoaica trebuie să câştige toate cele trei turnee Wuhan, Beijing Open şi Turneul Campioanelor, iar românca să iasă prematur din toate trei, lucru puţin probabil.

Pe 29 octombrie, Halep o va depăşi pe bielorusa Victoria Azarenka şi va urca pe locul 10 ca număr de săptămâni în fruntea WTA.

Simona Halep va primi un bonus de la WTA de un milion de dolari dacă va termina din nou anul pe primul loc în clasamentul mondial.