Simona Halep, veste tristă pentru fani. S-a retras de la Roland Garros

Simona Halep a anunţar vineri, că nu va participa la Roland Garros 2021 din cauza accidentării suferite la turneul de la Roma. Este pentru prima dată când Halep este nevoită să se retragă de la celebrul turneu parizian, din cauza accidentării.

Roland Garros 2021 se va desfăşura fără Simona Halep. Românca s-a retras de la turneul de la Roland Garros, al doilea de Grand Slam al anului. Halep a postat un mesaj răvăşitor pe reţelele sociale.

„Cu mare dezamăgire îmi anunţ retragerea de la ediţia din acest an a turneului de la Roland Garros. Din păcate, ruptura de la gamba stângă are nevoie de mai mult timp de recuperare, iar calendarul este foarte aglomerat. Retragerea de la un turneu de Grand Slam este împotriva tuturor instinctelor şi aspiraţiilor mele de sportiv, dar este decizia corectă şi singura pe care o puteam lua în acest moment. Gândul că nu voi fi la Paris mă umple de tristeţe, dar mă voi concentra pe recuperare, voi încerca să rămân pozitivă şi să revin pe teren în momentul în care voi fi în siguranţă. Roland Garros 2022, vin! Pe curând!”, a scris Simona Halep, pe Twitter.

Simona Halep a jucat trei finale la Roland Garros, în 2014 pierdută în faţa Mariei Sharapova, în 2017 pierdută în faţa lui Ostapenko iar în 2018 a cucerit turneul după ce a învins-o în finală pe Sloane Stephens.

Oficialii turneului Roland Garros au reacţionat imediat după anunţul făcut de Simona Halep.

„Fă-te bine cât mai repede, Simona! Pe curând”, au răspuns francezii, alături de un emoticon trist.

România are pe tabloul principal patru jucătoare la simplu feminin: Sorana Cîrstea, Patricia Ţig, Irina Begu şi Ana Bogdan.