Simona Halep a fost bătută măr, sâmbătă noapte, de ucraineanca Elina Svitolina. Deşi era favorită numărul doi a competiţiei, românca nu a jucat efectiv nimic în semifinala cu ucraineanca. Halep a fost ştearsă şi a comis doar greşeli incredibile.

Simona Halep a fost inexistentă pe terenul de joc în semifinala cu Elina Svitolina. Românca a făcut un meci execrabil.

Simona Halep a jucat catastrofal în primul set, pe care l-a şi pierdut cu 1-6 după doar 26 de minute de joc. Românca a făcut greşeli neforţate pe bandă rulantă şi i-a oferit rapid, pe tavă, primul set al semifinalei, Elina Svitolina.

La pauză, Halep l-a chemat pe antrenorul său, Darren Cahill, însă discuţia cu acesta nu a avut niciun efect. Halep a servit prima în setul doi şi şi-a pierdut serviciul. Şi coşmarul din primul set s-a repetat la indigo şi în setul secund. Halep şi-a pierdut pentru a doua oară consecutiv serviciul şi ucraineanca s-a desprins la 3-0 şi mai apoi la 4-0.

Halep nu a mai avut capacitatea mentală de a mai reveni în joc şi a pierdut setul doi cu 6-1 după ce a reuşit să facă re-break la scorul de 5-0.

Este cea mai ruşinoasă înfrângere a Simonei Halep din anul 2017. Prin jocul prestat în semifinală, Halep nu îşi merită locul doi mondial. A jucat ca o amatoare aflată pe locul 500 în lume.

De luni, Halep va juca pe tabloul principal de la Cincinnati, unde în 2016 a făcut semifinală.