Simona Halep a fost de nerecunoscut în finala de la Cincinnati. Românca efectiv nu a jucat nimic, a fost total ieşită din joc, şi i-a oferit pe tavă, titlul, ibericiei Garbine Muguruza.

Simona Halep, favorită numărul doi la Cincinnati, a jucat catastrofal. O singură dată a fost în stare să îşi facă serviciul în tot meciul.

Românca a fost lipsită de agresivitate, a lăsat-o pe Muguruza să o domine şi a pierdut în mod incredibil de umilitor, finala. Frica de a deveni numărul unu mondial, a paralizat complet jocul româncei.

Simona Halep a început catastrofal finala de la Cincinnati. Muguruza a spulberat-o pe româncă în primul set, cu scorul de 6-1, după doar 23 de minute de joc. Halep a fost total ieşită din meci. Românca a fost paralizată de teama că va câştiga şi că va deveni numărul unu mondial.

Din păcate, pierderea categorică a primul set a demoralizat-o complet pe Halep care nu a mai reuşit să joace nimic nici în setul doi.

În setul doi, la scorul de 0-3 pentru ea, Halep a ratat două mingi de re-break care o putea readuce în set şi meci. După 11 minute, iberica a reuşit să-şi facă serviciul şi să se desprindă la 4-0. Şi din nou Halep şi-a pierdut serviciul şi iberica a servit pentru meci. Astfel că după doar 55 de minute de joc, Garbine Muguruza s-a impus cu 6-1, 6-0 şi a cucerit titlul la Cincinnati.

Halep pierde astfel pentru a doua oară titlul la Cincinnati după finala din 2015, în faţa lui Serena Williams, şi ratează ca de luni, să devină numărul unu mondial.