Simona Halep și Monica Niculescu, în optimi de finală la Guangzhou

Simona Halep și Monica Niculescu s-au calificat marți dimineață în optimile de finală ale turneului de tenis WTA de la Guangzhou. Halep e prezentă a doua oară la turneu, iar Niculescu trebuie să-și apere trofeul cucerit în 2014.

Simona Halep, locul doi mondial și principala favorită a turneului de la Guangzhou, s-a impus marți dimineață în primul tur, în fața jucătoarei Petra Martic.

Halep a câștigat partida în două seturi, scor 6-4, 6-2 după o oră și 30 de minute de joc. În optimi, Halep va juca cu unguroaica Timea Babos.

Dacă Halep s-a distrat cu croata venită din calificări, Monica Niculescu a avut de furcă cu Yulia Putintseva. Românca, cap de serie numărul șase la Guangzhou, a avut nevoie de trei ore ca să se impună în trei seturi, scor 7-6(7-5), 1-6, 6-3.

Monica Niculescu va juca în optimi de finală cu suedeza Rebecca Peterson, locul 147 mondial, venită din calificări. Niculescu are de apărat titlul la Guangzhou întrucât în 2014, s-a impus în finală în fața franțuzoaicei Alize Cornet.

Pentru accederea în optimi de finală, româncele și-au asigurat câte un cec în valoare de 3,400 de dolari și câte 30 de puncte WTA.