Simona Halep și Monica Niculescu, eliminate în sferturi de finală la Guangzhou

Simona Halep și Monica Niculescu, favorite unu și șase la Guangzhou, au părăsit competiția în faza sferturilor de finală. Româncele au jucat catastrofal.

Simona Halep a dezamăgit crunt joi, în sferturi de finală la Guangzhou. Românca a jucat catastrofal în partida cu cehoaica Denisa Allertova aflată abia pe locul 74 mondial

După ce a fost condusă cu 3-0 în primul set, Halep a ratat la 3-1, trei mingi de re-break. A reușit să facă re-break la 5-3, dar mai apoi și-a pierdut la zero serviciul și a cedat setul cu 4-6.

În setul doi, la scorul de 2-1, Simona Halep și-a pierdut serviciul. Apoi a repetat eroarea și la 4-1 și a adus-o pe cehoaică în postura de a servi pentru meci.

Românca a reușit să facă re-break, apoi și-a făcut serviciul și a mai redus din diferența de scor, însă în zadar căci la 5-3, Denisa Allertova a servit și a câștigat partida.

Tot azi, Monica Niculescu, deținătoarea trofeului în 2014, a fost bătută măr de Yanina Wickmayer, locul 56 WTA, scor 2-6, 2-6.

Pentru accederea în sferturi, Niculescu și Halep și-au asigurat fiecare câte un cec de 6.175 dolari și câte 60 de puncte WTA.

Monica Niculescu va juca azi și în sferturi de finală la dublu, unde face pereche cu Anna-Lena Friedsam.