Simona Halep și Monica Niculescu, cot la cot în sferturi de finală la Guangzhou

Simona Halep și Monica Niculescu merg ceas la Guangzhou. Româncele s-au calificat miercuri, în sferturi de finală la simplu feminin. Niculescu bifând calificarea în sferturi și la dublu.

Simona Halep s-a calificat miercuri, în sferturile de finală ale turneului WTA de la Guangzhou, după ce a învins-o pe unguroaica Timea Babos, cu 6-4, 6-0, în 66 de minute.

Halep a avut o evoluție oscilantă în primul set, în care nu a reușit să se desprindă decât la final. Însă în setul doi a defilat și s-a impus cu 6-0.

Simona și Timea s-au mai confruntat de două ori, românca învingând în 2013, cu 7-5, 6-1, în sferturile turneului de la Budapesta, pe care l-a câștigat ulterior, iar Babos s-a impus anul trecut, în meciul de Fed Cup (2-1 pentru România, tot la Budapesta), cu 1-6, 7-5, 6-3.

Halep și-a asigurat un cec de 6.175 dolari și 60 de puncte WTA și va juca în sferturi cu cehoaica Denisa Allertova.

În sferturi s-a calificat, miercuri, și Monica Niculescu, deținătoarea titlului, după 6-3, 6-2 cu suedeza Rebecca Peterson, urmând să joace contra belgiencei Yanina Wickmayer.

Și tot miercuri, Monica Niculescu alături de Anna-Lena Friedsam, s-a calificat în sferturile de finală ale probei de dublu după o victorie rapidă, cu 6-0, 6-3, în fața cuplului Anna Morghina (Rusia)/Ling Zhang (China), în doar 48 de minute.

Niculescu și Friedsam și-au asigurat un cec de 1.820 dolari și 60 de puncte WTA, iar în sferturi vor înfrunta principalele favorite, Martina Hingis (Elveția)/Sania Mirza (India), care au stat în runda inaugurală.